EGM Bünyesinde En Az Lise Mezunu 10 Bin PÖH Alımı Yapılacak ! İşte Genel Şartlar

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde en az lise mezunu 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılacak. Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında 36 bin polis alımının yapılacağını ifade etmişti. 10 bin PÖH alımına ilişkin adaylarda aranacak genel şartları, alımların nasıl yapılacağı ve adayların taleplerini ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Uzun zamandır Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Özel Harekat alımı yapılması gündeme geliyor ve adaylar konu ile ilgili olarak taleplerini belirtiyorlar. Konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalar yapılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat alımına ilişkin en can alıcı açıklama ise MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’den geldi. 

YAKIN ZAMANDA 10 BİN PÖH ALIMI YAPILACAK

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında adayların haklı taleplerini gündeme getirerek yakın zamanda 10 bin Polis Özel Harekat alımının konuşulduğunu ifade etti. Ancak söz konusu kurumlardan açıklama yapılmadığından dolayı Polis Özel Harekat alımları hakkında net bir tarih verilmiyor.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında Polis Özel Harekat alımları hakkında çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade ederek yakında zamanda 10 bin PÖH alımının yapılacağını ve bunda kadınlara da kontenjan verileceğini ifade etti.

2018 YILI İÇİNDE 36 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK

Bunun yanı sıra Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak da bir açıklama yaptı. Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında 2018 yılında polis sayısının arttırılacağını ve 36 bin polis alımının yapılacağını ifade etti. Bu kapsamda 10 Polis Özel Harekat alımının 2018 yılında yapılması bekleniyor. Bundan önce 10 bin Polis Özel Harekat alım ilanı Ocak ile Şubat ayı arasında yayımlandı. Bu kapsamda Polis Akademisi Başkanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğünün Şubat ayının sonuna kadar En Az Lise Mezunu 10 Bin Polis Özel Harekat alım ilanını yayımlamasını bekliyoruz. 

Söz konusu alım ilanı yayımlandığında genel şartların nasıl olacağı da araştırılıyor. Bu kapsamda kamupersoneli.net olarak bir önceki 10 bin Polis Özel Harekat alımındaki genel şartları ziyaretçilerimiz için derledik. Buna göre hiç bir değişiklik olmadığı sürece yayımlanacak olan 10 bin PÖH alım ilanındaki genel şartlar şöyle olacak:

GENEL ŞARTAR

Polis Özel Harekat alım  ilanına başvuru yapacak olan adayların “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar), Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Özel Harekat alım ilanı yayımlandığına adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version