Kpss A Memur Alım İlanları

Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı İçin Başvurular Sona Eriyor

Hazine Müsteşarlığı yayımladığı ilanı ile kendi bünyesinde görevlendirmek üzere uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilana başvurular bugün sona eriyor. Söz konusu ilanda genel şartlar nelerdir? İlana başvurular nasıl yapılacak? Hazine Müsteşarlığı uzman yardımcısı alım ilanı hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Hazine Müsteşarlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi sitesi aracılığıyla bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda uzman yardımcısı kadrosu için 16 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu personel alım ilanına başvurular bugün sona eriyor. İlan hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

EĞİTİM SEVİYESİ 

Hazine Müsteşarlığı uzman yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak olan adayların üniversitelerin İktisat, Maliye, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Matematik, İstatistik bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra adayların bazı genel şartları karşılamaları gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

Buna göre Hazine Müsteşarlığı uzman yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak olan adayların “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1983 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir), Kamu haklarından mahrum olmamak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

KPSS ŞARTI BULUNUYOR

Ayrıca söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların KPSS’den en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Bununla beraber söz konusu ilan için adayların Yabancı Dil Bilgisi Seviye tespit sınavlarından (Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin birinden) en az (C) düzeyinde puan almış olmaları gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Hazine Müsteşarlığı uzman yardımcısı alım ilanına başvurular 25 Aralık 2017 tarihinde başladı ve 5 Ocak 2018 tarihi itibari ile başvurular sona eriyor. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların başvurularını müsteşarlığın internet sayfası üzerinden (http://www.hazine.gov.tr) yapabilecektir. Ayrıca adaylar Müsteşarlığın Ankara’da bulunan adresine (“T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No:36 Kat 5, 06510 Emek / ANKARA”) adresine şahsen başvuru da yapabilirler.