Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 70 KPSS Puanıyla Memur Alımı İçin Başvurular Başlıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir ilan ile 71 memur alımı yapacağını açıklamıştı. Yayımlanan ilana göre kurum alım yapacağı 71 kişilik kadro için bir sınav düzenleyecek ve sınav sonucunda başarılı olan adaylar kuruma kadrolu memur olarak istihdam edilecekler. 

Kurum tarafından yayımlanan memur alım ilanına başvuru süreci 5 Ocak tarihi itibariyle başlıyor. İlana başvuruda bulunmak isteyen adayların bilmeleri gereken tüm ayrıntıları Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Personel alım ilanında yer alan kadro detaylarına göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı üç farklı alanda Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olan adayların başvuruda bulunacağı Uzman Yardımcısı kadrosu için ise 71 memur alımı yapılacak. 

İlana göre, Sosyal bilimler alanında 18 Bilişim Uzman Yardımcısı, Hukuk alanında 18 Bilişim Uzman Yardımcısı, Mühendislik alanında 35 Bilişim Uzman Yardımcısı alınacağı belirtilirken alım yapılacak bölümler şu şekilde listelendi. 

Hukuk Alanı için, hukuk fakültesi mezunu olmak. Sosyal Bilimler Alanı için, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri mezunlarından ya da belirtilen bölümlerden mezun olmak ve Mühendislik alanı için, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon, endüstri, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı yer aldı

BAŞVURULAR İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR

Söz konusu ilanda yer alan bilgilere göre, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanacak personel alımı için adayların  aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Adaylar için başvuru koşullarına ilişkin detaylar şu şekilde,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, 2018 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), alanlara göre belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak. 

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası aracılığıyla yayımlanan söz konusu memur alım ilanına başvurular 5 Ocak tarihinde başlayacak olup ilana son başvuru tarihi 17 Ocak tarihinde sona erecek. 

Söz konusu ilana başvuruda bulunacak adaylar, başvurularını Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. Posta ile yapılan başvurularda, istenilen belgelerin Kuruma en geç son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ulaşması gerektiği ve postada yaşanacak olumsuzlukların dikkate alınmayacağı bildirildi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı başvuru için hazırladığı evrak listesinde şu belgelerin olmasını istedi. Başvuru evrakları, Başvuru formunun bilgisayar çıktısının imzalı ve fotoğraflı sureti, Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği, KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı, 

Exit mobile version