Polis Alımına İlişkin Şartlar Değişti ! Dövme Eleme Nedeni Olacak Mı?

Bugünkü Resmi Gazete’de emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik ile polis alımlarındaki şartlar değişmiş oldu. Peki polis alımlarında dövmesi bulunan alınmıyordu yapılan değişiklik ile dövmesi olanlar polis olabilecek mi? Şartlar nasıl değişti? Polis alımları nasıl yapılacak? Konu ile ilgili olarak tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Resmi Gazete’nin 3 Ocak 2018 tarihli sayısında “Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği” yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik ile sağlık şartlarında değişiklik yapıldığı ifade edildi. Buna göre söz konu yönetmeliğin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği emniyet teşkilatının amir ve memur ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan polis eğitim-öğretim kurumlarına alınacak öğrencilerde, teşkilata yapılacak ilk atamalarda, ayrıldıkları öğrencilik veya memurluğa geri dönüşlerde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki birimlere açıktan ve naklen atamalarda, hastalanma, malullük ve vazife malullüğünde, vazife malulü olarak çalışmaya devam etme durumunda ve hizmet sınıfı değişikliklerinde aranacak sağlık şartlarına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi için yayımlandı. 

Yayımlanan yönetmeliğe göre polis okullarına öğrenci alımlarında adaylarda 1 dilimi sağlık şartı aranacaktır. Geçici süreliğine eğitim almak üzere Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gelen öğrenciler hariç lisans programına alınacak yabancı uyruklu öğrencilerde ise tüm branşlar için en az “C dilimi” sağlık şartlarına, enfeksiyon hastalıkları açısından “A dilimi” sağlık şartlarına uygun olmaları koşulu aranacaktır.

GÖRME SINIRI DEĞİŞTİ

Bunun yanı sıra önceden polis alımlarında görme sınırı eksi bir idi. Ancak yayımlanan yönetmelik ile bu şart esnetildi ve görme sınırı eksi 2 oldu. Emniyetten ayrılmış ve üzerinden en az 6 ay geçmiş olanlar yeniden mesleğe döndüklerinde sağlık durumlarını giriş raporu ile belgelemek zorundadırlar. 

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMLARI İÇİN ŞARTLAR

Yayımlanan söz konusu yönetmelikte çarşı ve mahalle bekçileri için de sağlık şartları belirendi. Buna göre çarşı ve mahalle bekçileri emniyet personelinin okullara girişinde olduğu gibi a dilimi sağlık şartına tabi olacaktır.

DÖVME YAPTIRABİLECEKLER

Söz konusu yönetmelikte binlerce belki de milyonlarca adayın mağduriyet yaşadığı dövme ve yara izleri hakkında düzenleme yapıldı. Buna göre yayımlanan yönetmelikte yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmayacak. Bunun yanı sıra 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyonunda bozuklukları ayrıca teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polis alımlarında adaylara engel olmayacak.

BÖBREK TAŞI ENGEL OLMAYACAK

Tüm bunların yanı sıra cerrahi müdahale olmadan kendiliğinden düşürülen böbrek taşları bununla beraber tek başına rahim yokluğu yine alımlarda adaylara engel olmayacak. 

Exit mobile version