Kpss A Memur Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı Memur Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bakanlık tarafından yayımlanan memur personel alım ilanında alım yapılacak kadrolar için adayların taşımaları gereken genel ve özel şartlar, başvuruların yapılmasına ilişkin ayrıntıların hepsini haberimizde siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIYOR

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla personel alım ilanı yayımlandı. Söz konusu ilana göre bakanlık, ilgili birimlerine personel alımı için bir sınav düzenleyecek. İçişleri Bakanlığı’nca düzenlenecek sınav sonrasında, bakanlık bünyesine İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı pozisyonunda 18 kişi kadrolu olarak görevlendirilecek. 

PERSONEL ALIMI İÇİN SÖZLÜ SINAV DÜZENLENECEK

İçişleri Bakanlığı kadrosu Dernekler Denetçi Yardımcısı pozisyonuna alacağı 18 kişi için bir sınav düzenleyeceğini duyurdu. İlana başvuruda bulunan adayların KPSS başarı sıralaması sonucu başvuruları kabul edilen adaylar arasında, Bakanlıkça sözlü sınav (mülakat) düzenlenecek. Sözlü sınavda adaylara, genel olarak hukuk, iktisat, maliye ve kamu yönetimi bilgileri alanlarında sorular sorulacağı ayrıca adayın ifade kabiliyeti, temsil yeteneği, tavır ve hareketleri gibi şahsi vasıflarının değerlendirileceği bildirildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İçişleri Bakanlığı ilan ettiği personel alımı için adayların bazı şartları taşımaları gerektiğini bildirdi. Belirtilen şartları taşımayan adayların personel alım ilanına başvuru yapamayacakları yapmış olsalar bile başvurularının geçersiz sayılacağı ifade edildi. İçişleri Bakanlığı’nca açıklanan personel alımı genel şartları. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 35 yaşından büyük olmamak, İlgili eğitim seviyesinden mezun olmak (En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak), 2017 KPSS’den en az 70 almış olmak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan İçişleri Bakanlığı personel alım ilanına başvurular, İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet adresinden yayımlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2018 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formunun doldurulması ile yapılacak. Başvurular, e-devlet aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca ilana başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını 8 Ocak ile 12 Ocak arasında yapabilecekler.