Kpss A Memur Alım İlanları

Hazine Müsteşarlığı Kamu Personeli Alım İlanı

Başbakanlığa bağlı Hazine Müsteşarlığı, kadrosunda eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Sınav usulü ile gerçekleştirilecek personel alımına dair bilinmesi gereken tüm ayrıntıları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

KADRO DETAYLARI

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığıyla yayımlanan kamu personeli alım ilanında yer alan kadro detaylarına göre, alımlar Uzman Yardımcılığı kadrosuna yapılacak ve alımlarda toplam 16 kişi istihdam edilecek. Söz konusu Uzman Yardımcılığı kadrosuna ise üniversitelerin İktisat, Maliye, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Matematik, İstatistik bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. 

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

Hazine Müsteşarlığı’nca alımı yapılacak kamu personeli alım sınavına başvuruda bulunmak isteyen adayların ilanda belirtilen genel şartları ve özel şartları taşımaları gerekiyor. İlanda yer alan genel şartlar arasında kamu kurumlarına personel istihdamında aranan şartlar yer alıyor. Bu şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1983 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir), Kamu haklarından mahrum olmamak, maddeleri yer alıyor.

İlanda yer alan özel şartlar arasında ise, ilanda yer alan kadroların unvan ile ilgili bölümlerinden mezun olmak şartı yer alıyor. (siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri), adayların sınana katılabilmeleri için ayrıca 2017 yılında gerçekleştirilen KPSS’den 75 almaları ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye tespit sınavlarından (Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin birinden) en az (C) düzeyinde puan almış olmaları gerekiyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Hazine Müsteşarlığı kamu personeli alım ilanına başvurular 25 Ocak tarihinde başlamış olup ilana son başvuru tarihi 5 Ocak olarak açıklanmıştır. Ayrıca ilana başvurular müsteşarlığın internet sayfası üzerinden (http://www.hazine.gov.tr) yapabileceği gibi Müsteşarlığın Ankara’da bulunan adresine (“T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No:36 Kat 5, 06510 Emek / ANKARA”) adresine şahsen de yapılabilir.