Kpss A Memur Alım İlanları

Kalkınma Bakanlığı 75 KPSS Puanıyla Memur Personel Alıyor

Kalkınma Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bir ilan yayımlayarak ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere memur personel alımı için sınav yapacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuru metnine göre personel alım sınavına başvurular KPSS puanı esasına göre yapılacak. 

Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanının tüm detaylarını haberimizde aktarıyoruz. İşte detaylar,

KALKINMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Kadro Detayları; Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan memur personel alım ilanında tek bir kadrodan toplam 13 kişi istihdam edilecek. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak alımlar, Uzman Yardımcılığı kadrosundan yapılacak. Belirtilen kadroya göre alımlar ise, işletme, iktisat ve endüstri mühendisliği bölümünden mezun adaylar arasından yapılacak. 

PERSONEL ALIM SINAVINA BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinde yer alan ilan metnine göre, Kalkınma Bakanlığı personel alımı sınavına katılmak için adaylar bazı şartları taşımaları gerekiyor.

Genel Şartlar, ilanda yer alan genel şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olması, Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1983 ve daha sonra doğmuş olmak), kamu haklarından mahrum olmamak ve sağlık sorunu bulunmamak maddeleri yer alıyor. 

Eğitim Şartı, Kalkınma Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sınavına girebilmek için adayların, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Bakanlıkça belirlenen ve sınav duyurusunda ilan edilen bölümlerinden mezun olması, gerekiyor.

YDS Şartı, Adaylar söz konusu personel alım ilanına başvuru yapabilmek için,; İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması gerekmektedir,

KPSS Şartı, Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun adayların, T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 21,27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına katılmış olup, bölümler itibarıyla aşağıda belirtilen puan türlerinden en az 75 almış olmaları gerekiyor.

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞEKLİ

Başvuru Süreci, Yukarıda kadro detaylarını ve sınava katılım koşullarını aktardığımız personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, istenilen evraklarla birlikte, 22 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor. 

Başvuru Şekli, İlana başvurular www.kalkinma.gov.tr internet adresindeki Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortamda girmesi ve aşağıda evrakların sisteme yüklenmesiyle yapılacak. 

Başvuru Evrakları, İlanda belirtilen başvuru evrakları arasında, Mezuniyet diplomasını ya da geçici mezuniyet belgesini, KPSS sonuç belgesinin ve YDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısını, Kendi el yazısı ile hazırlanan özgeçmişini, 1 adet yeni çekilmiş 4,5×6 ebadında vesikalık fotoğraf