Kalkınma Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Alım İlanı Yayımladılar

Kalkınma Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personel alım ilanı yayımladılar. İki kurum tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre, Uzman Yardımcılığı kadrosunda istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Sınav usulü ile gerçekleştirilecek personel alımlarına ilişkin detayları haberimizde aktarıyoruz. 

KADROLARA DAİR DETAYLAR

Kalkınma Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Uzman Yardımcılığı alım ilanında aktarılan kadro detayları şu şekilde, 

Kalkınma Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alım ilanına göre, iktisat bölümünden mezun adaylar arasından 4, işletme mezunu adaylar arasından 2 ve endüstri mühendisliği bölümü mezunu adaylar arasından 7 olmak üzere toplam 13 kişi istihdam edilecek. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcılığı alımı için iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre, İl Göç Uzman Yardımcılığı için açıklanan kadro detaylarında, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan adaylar arasından 20 kişi istihdam edilecek. 

Göç İdaresi tarafından yayımlanan ikinci ilana göre, Göç Uzman Yardımcılığı için, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan adaylar arasından 14 kişi istihdam edilecek.

UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVLARI İÇİN GENEL ŞARTLAR

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla Kalkınma Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Uzman Yardımcılığı sınavlarına genel başvuru şartları arasında aşağıda aktardığımız koşullar yer almaktadır. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, ilanlarda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış (01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.

KPSS Şartı,

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan İl Göç Uzman Yardımcılığı ve Göç Uzman Yardımcılığı sınavlarına başvuru yapabilmek için belirtilen KPSS şartı en az 80 olarak açıklanmıştır.

Kalkınma Bakanlığı yayımladığı duyurusunda KPSS şartını en az 75 olarak açıklamıştır. Kalkınma Bakanlığı ayrıca söz konusu ilan için adaylardan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması şartını arıyor.

BAŞVURU EVRAKLARI

Söz konusu Uzman Yardımcılığı sınavlarına başvuru yapacak adaylardan istenen evraklar şu şekilde açıklanmıştır.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanlar için, Yükseköğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, Üç adet vesikalık fotoğraf, KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı, T.C. kimlik numarası beyanı, Özgeçmiş, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu

Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan için, Sınava gireceklerin www.kalkinma.gov.tr internet adresindeki Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortamda girmesi, Mezuniyet diplomasını ya da geçici mezuniyet belgesini, KPSS sonuç belgesinin ve YDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısını, Kendi el yazısı ile hazırlanan özgeçmişini, 1 adet yeni çekilmiş 4,5×6 ebadında vesikalık fotoğraf

BAŞVURU SÜRECİ

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavı için başvuru tarihlerini 24 Ocak 2 Şubat olarak açıklarken Göç Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru tarihlerini 7-16 Şubat olarak bildirdi. Kalkınma Bakanlığı ise yayımladığı sınav ilanına başvuru tarihlerini 22 Ocak 5 Şubat olarak açıkladı.

Exit mobile version