Kpss A Memur Alım İlanları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirmek üzere Müfettiş Yardımcısı alımı için sınav yapacağını açıkladı. 

Gıda Bakanlığı tarafından yayımlanan müfettiş yardımcılığı sınavına ilişkin detayları haberimizde siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

KADROYA DAİR DETAYLAR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirilmek üzere genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 7. dereceli beş (5) adet müfettiş yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. 

Bakanlığım yayımladığı müfettiş yardımcılığı kadrosuna sınav usulüyle, Ziraat Fakültesi mezunlarından 1 kişi, Veteriner Fakültesi mezunlarından 2 kişi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, ekonometri, maliye, işletme, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri programları mezunlarından 2 kişi alınacağı belirtildi.

SINAVA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Müfettiş Yardımcılığı için yapılacak sınava;

Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel koşulları taşıyanlar, 1 Ocak tarihi itibariyle 35 yaşından büyük olmayanlar, belirtilen eğitim seviyelerinden mezun olanlar, KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavından belirlenmiş puan türünden 70 almış olanlar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil sınavından en az 70 almış olanlar, Sağlık durumlarının yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunanlar ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmayanlar başvuru yapabilecekler. 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Gıda Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin düzenlenecek sınava başvurular esnasında bazı evrakların teslim edilmesi gerekiyor. İlana göre açıklanan evrakları şöyle, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Diploma veya bitirme belgesinin örneği, 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuç belgesinin örneği, Yabancı dil sınav sonuç belgesinin örneği, 4,5×6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf, Sınav kılavuzunda yayımlanan imzalı başvuru formu, Özgeçmiş