Kpss A Memur Alım İlanları

Ulaştırma Bakanlığı Kamu Personeli Alımı İçin İlan Yayımladı

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı, yayımladığı iki farklı ilan ile kadrosunda eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını açıkladı.

Bakanlık tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında yer alan kadrolar, ilanlara başvuru yapmak için belirtilen koşullar ve başvurulara ilişkin detayları, siz ziyaretçilerimize haberimizde aktarıyoruz. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TARAFINDAN AÇIKLANAN BOŞ KADROLAR

Ulaştırma Bakanlığı yayımladığı iki farklı ilan ile toplam 17 personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yayımlanan ilk ilanda, Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadrosunda 13 personel alımı yapılacağı açıklanırken yayımlanan ikinci ilanda Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrosuna 4 personel istihdam edileceği duyuruldu. 

SÖZ KONUSU İLANLARA BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı’nca yayımlanan personel alımı başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Bakanlığın yayımladığı ilanlarda yer alan başvuru koşullarını genel olarak ve kadrolara göre belirlenen özel şartlar şeklinde aşağıda aktarıyoruz. 

Genel Şartlar,

Ulaştırma Bakanlığı, personel alımı genel başvuru koşulları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak ve kamu haklarında mahrum olmamak şartları yer alıyor. 

Özel Şartlar

Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadrosu için belirlenen özel şartlar arasında, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Hukuk bölümlerinden mezun olmak, Mayıs 2017’de gerçekleştirilen KPSS’den P3 puan türünden en az 85 almış olmak ve YDS’den C seviyesinden puan almış olmak şartları yer alıyor. 

Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı Kadrosu için, Kamu Yönetimi, Mütercim-Tercümanlık, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olmak, YDS’den A seviyesinde puana sahip olmak, Mayıs ayında gerçekleştirilen KPSS’den en az 85 almış olmak şartları bulunuyor. 

BAŞVURU EVRAKLARI

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana başvuru evrakları şu şekilde listelenmiştir. Başvuru formu, mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, KPSS sonuç belgesi, Yabancı dil belgesinin aslı veya sonuç belgesi, fotoğraf, el yazısıyla yazılmış öz geçmiş, adli sicil kaydı ve sağlık raporu

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadrosuna başvurular, 27 Aralık – 8 Ocak tarihleri arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapabilecektir. 

Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı Kadrosuna başvuruda bulunacak adaylar, 15 Ocak – 26 Ocak tarihleri arasında istenilen evraklar ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurularını yapacaklardır.