Kpss

Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS 2017/9 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlayarak Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı ile kadrosunda eksik bulunan birimlere kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez’inin internet sitesi üzerinden yapılan tercihlere adaylar merkezi yerleştirme yöntemi ile başvuruda bulunmuşlardı. Söz konusu ilana başvuruda bulunan adaylar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca gerçekleştirilen KPSS 2017/9 tercihlerinin sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlamış ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü memur alımına ilişkin KPSS 2017/9 tercih kılavuzunun yayımlandığı duyurmuştu.

Bakanlık tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda, Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Mühendis ve tekniker kadrolarında yapılacağı açıklanan alımlarda toplam 59 kişinin istihdam edileceği duyurulmuştu. Kılavuza göre tercih yapacak adaylar açıklanan kadrolar arasında 34 mühendis ve 25 tekniker pozisyonuna başvuruda bulundular. 

TERCİHTE BULUNAN ADAYLARA ÖNEMLİ UYARILAR YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yayımlanan KPSS 2017/9 merkezi atama ile personel alım duyurusuna başvuruda bulunan adaylara önemli uyarılarda yapıldı.

Tercih işlemlerinde bulunacak adaylara yönelik yapılan duyurular arasında en dikkat çekeni ise daha önceki dönemlerde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi yerleştirmelerde (2016/2, 2016/6, 2017/1 ve 2017/2) tercihte bulunarak yerleştirmesi yapılmış olan adayların, atanmamış olsalar dahi KPSS 2017/9 yerleştirmeleri için tercihte bulunmaları mümkün olmadığı yönünde olan maddeydi. 

Bu maddenin dışında kurum yayımladığı ilanda adayların genel memur alım şartlarını taşımalarını şart koştu. Bu şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, maddeleri yer aldı. 

TERCİHLER 18-21 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÖSYM’nin merkezi yerleştirme yöntemi ile alınacağı açıklanan mühendis ve tekniker kadrolarına başvuruda bulunan adaylar, tercihlerini 18 Aralık tarihinde yapmaya başladılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı yayımladığı duyurusunda tercihlerin yapılması için son tarihin 21 Aralık olduğunu duyurmuştu. 

Tercihte bulunan adaylar bu tarihler arasında, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet adresi üzerinden tercihlerini yapmışlardı. Adaylar ayrıca, tercihlerin kabul edilmesi için bakanlık tarafından belirtilen bankalara 15 TL tercih işlem ücreti ödemişlerdi. 

KPSS 2017/9 TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen KPSS 2017/9 atamalarına başvuru bulunan adaylar tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bakanlık veya ÖSYM konu ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı. 

Yetkililer tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldığı taktirde, siz ziyaretçilerimize anlık olarak aktaracağız. 

Kamupersoneli.net – ANKARA