Öğretmen

2018 Yılı İçin Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitim ve Faaliyet Planı MEB Tarafından Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda öğretmenlerin 2018 yılı hizmet içi eğitim ve faaliyet planları belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2018 yılı için öğretmenlerin hizmet içi eğitim ve faaliyet planlamaları belirtildi. Konuya ilişkin öğretmenlerin hizmet içi eğitim ve faaliyet planlamalarına kamupersoneli.net olarak aşağıda paylaştığımız bağlantı adresini kullanabilirsiniz.

KATILIMCI SEÇMEK İÇİN 2 SEÇENEK VAR

Hizmet içi eğitim planında faaliyetlere katılımcı seçim yöntemleri arasında 2 seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler MEBBİS ve resen seçimlerdir. Bununla beraber hizmet içi eğitim planında “Özel Eğitim Alanında Destek Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu” için iptal uyarısında bulunulmuştur. Bu kursun 2018 yılında iptal edilmesinin sebebi olarak ise 2017’de açılmış olması gerekçe gösterilmiştir.

GENEL MÜDÜRLÜKLER İÇİN FAALİYET BULUNUYOR

Yayımlanan öğretmenlerin 2018 yılı hizmet içi eğitim ve faaliyet planlamasında 2018 yılında birçok genel müdürlük için faaliyet bulunmaktadır. Bu genel müdürlükler ise “Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve diğer genel müdürlükler” olarak belirtilmiştir.

FAALİYETLER 8 OCAK’TA BAŞLAYACAK

2018 yılı öğretmenlerin hizmet içi eğitim ve faaliyet planlamasına göre ilk faaliyet 8 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 24 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecektir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı faaliyetlerin kapatılması bazılarının da açılması ileriki zamanlar için gündeme gelebilir. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı öğretmenlerin hizmet içi eğitim ve faaliyet planlaması kapsamında faaliyetlere katılmak isteyen öğretmenlerin MEB tarafından yayımlanacak duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Kamupersoneli.net olarak MEB tarafından yayımlanan duyuruları anlık olarak ziyaretçilerimizle paylaşacağız.