Kpss A Memur Alım İlanları

TBMM Başkanlığı 70 Kamu Personeli Alımı İçin İlan Yayımladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Resmi Gazete’de yayımladığı bir ilan ile İdari Teşkilatında görevlendirmek üzere sınav usulü ile kamu personeli alımı yapacağını açıkladı.

TBMM tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanında yer alan kadroları, adaylarda aranan genel ve özel şartları, ilana başvuru sürecine dair detayları haberimizde aktarıyoruz. 

TBMM PERSONEL ALIM İLANINDA AÇIKLANAN KADROLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca yayımlanan personel alım ilanında yer alan kadro detaylarına göre, Yasama Uzman Yardımcılığı kadrolarında toplam 70 kişinin istihdam edileceği açıklandı. 

Ayrıca alım yapılacağı açıklanan 70 kişilik kadro için, adaylar arasından, puan türleri itibarıyla en yüksek puan alan adaydan başlayarak kadro sayısının dört katı kadar aday sözlü sınava çağrılacağı ve son sıradaki adayla aynı puanı almış adayların da sözlü sınava katılmaya hak kazanacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

TBMM tarafından İdari Teşkilatında görevlendirmek üzere alım yapılacak personel için düzenlenecek sınava başvuru için açıklanan genel şartları aşağıda aktarıyoruz. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen geçerlilik süresi dolmamış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarının (İngilizce, Fransızca veya Arapça dillerinin herhangi birinden) birinden birinci bölümde belirtilen düzeylere ilişkin asgari puanı almış olmak, 5. 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim ve KPSS Şartı

KPSS P4 puan türü için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden, KPSS P16, P21, P33 ve P34 puan türleri için siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Birinci bölümde belirtilen KPSS puan türlerinden en az yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, 

BAŞVURU SÜRECİ

Söz konusu kamu personeli alım ilanına başvurular,  25.12.2017 tarihinde başlayacak olup 08.01.2018 tarihinde sona ereceği açıklandı. Adaylara ilana başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Ayrıca şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvuruların dikkate alınmayacağı belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA