KHK İle Taşerona Kadro Verildi, KPSS Mağdurları Ne Olacak ?

Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerona kadronun verilmesi kesinleşti. Taşerona kadro verildi ancak KPSS mağdurlarını kimse düşünmedi. KPSS mağdurları ne yapacak? 

TAŞERONA KADRO VERİLDİ

Bundan önce taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi hakkındaki düzenleme müjdelenmiş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak çalışmasının detayları açıklanmıştı. Buna göre kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya geçti. Ayrıca taşeron işçiler kendi kurumlarında kadrolu olarak istihdam edilecekler ve işçilerin maaşları, sosyal hakları değişmeyecek. Kadrolu olarak istihdam edilen işçilerin tayin hakları bulunmayacak ve bu işçilere yıllık 52 günlük ilave tediye verilecek. 

Kadroya geçirilen taşeron işçilerde eğitim ve yaş şartı aranmayacak. Bunun yanı sıra taşeron işçiler sınav ile kadroya geçirilecekler. Bu sınav hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir açıklama yapmış ve sınavda eleme usulünün olmayacağını ifade etmişti. Bununla birlikte 4/C’li çalışanlar 4/B kadrosuna geçirilecek, mevsimlik işçilerin 4 ay 29 gün olan çalışma süreleri 9 ay 29 güne çıkarılıyor. 

Taşerona kadro verilmesine ilişkin düzenlemeler ise Resmi Gazete’nin 24 Aralık 2017 tarihli sayısında yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yayımlandı. Yayımlanan 696 sayılı KHK’ya göre taşerona kadro için baz alınacak tarih 4 Aralık oldu. Ayrıca taşerona kadro için başvurular 2 Ocak 2018 tarihinde başlayacak. Bunun yanı sıra taşerona kadro konusunda KİT’lerde çalışan tüm taşeron personellere kadro verilmedi. 

KPSS MAĞDURLARI NE OLACAK?

Taşerona kadronun tüm detayları bunlardan ibaret. Taşerona kadro konusunda hükümet çalışmalarını tamamladı ve taşerona kadro verildi. Ancak yıllardır KPSS’den mağdur olan adaylar hakkında herhangi bir çalışma yapılmadı. Yıllardır Kamu Personel Seçme Sınavına milyonlarca aday memur olma hayali ile katılıyor ancak Devlet Personel Başkanlığı tarafından merkezi atamalar zamanında yok denebilecek kadar az sayıda kadro yayımlanıyor. 2016 KPSS puanı ile yapılan merkezi yerleştirmelerde dahi sadece üç bine yakın sayıda kadro açıldı ve milyonlarda KPSS’ye katılmış adayın hayalleri suya düştü. Taşeron konusu hakkında hükümet çalışmaları gerçekleştirdi ve sözünün arkasında durdu. Bizler kamupersoneli.net olarak KPSS mağdurları adına hükümetten bu adayların mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin bir söz istiyor ve taşeron konusunda tutulduğu gibi bu sözün de tutulmasını istiyoruz. 

Exit mobile version