Kpss A Memur Alım İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı KPSS Puanı İle Uzman Yardımcısı Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı ilanda KPSS puanı ile memur alımı yapacağını duyurdu. DİB memur alımına ilişkin kadro detayları, başvuru detayları ve genel şartların detaylarını haberimizde ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımladı ve yayımlanan ilanda KPSS puanı ile memur alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilanda 6 adet Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı personel alımı yapılacağı ifade edildi. 

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı DMK’nın 48. maddesinde yer alan şartları taşımaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra adayların en az lisans mezunu olmaları ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımaları gerekmektedir.

Tüm bunların yanı sıra adayların sınavın yapılacağı tarih itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların 2017 yılında KPSS A Grubu kadrolar için yapılan KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve Diyanet İşleri Uzman Yardımcılığı yarışma sınavında daha önce iki defa başarısız olmamaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan personellerin birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuru yapacaklardır. Söz konusu başvurular 25 Aralık 2017 tarihinde başladı ve 8 Ocak 2018 saat 16.30’da sona erecektir. Ayrıca adaylar başvurularını “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi” web adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

BAŞVURU EVRAKLARI

Adaylar başvurularını yaparken bazı belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak olan adaylar “T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport), En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olduğunu gösterir diploma, mezuniyet belgesi veya tasdikli suretleri (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), 2017 yılına ait KPSS sonuç belgesi, Görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına, adlî sicil kaydına bulunmadığına ve erkek adayların askerlik durumlarına dair yazılı beyan” belgeleri ile başvuru yapacaklardır. Bu belgelerden biri dahi eksik olan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.