Kpss A Memur Alım İlanları

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Memur Alımı Yapıyor

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan bir ilana göre, Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı memur alımı için sınav düzenleyeceğini açıkladı.

Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı’nca yayımlanan memur alım ilanına göre, alım yapılacak kadrolar, sınava başvuru şartları ve ilanda yer diğer detaylar şu şekilde,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Söz konusu ilana göre, Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı 6 farklı bölümden, Uzman Yardımcılığı kadrosunda 8 personel alımı yapacak. Alım yapılacak bölümler ve adaylarda aranan genel şartlara ilişkin detayları aşağıda aktarıyoruz.

İLANA GÖRE SINAVA KATILIM KOŞULLARI

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yayımlanan memur alım ilanına katılım şartları olarak belirlenen koşulları aşağıda aktarıyoruz. İlanda belirtilen sınava katılım şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş (35) yaşını doldurmamış olmak. Kamu haklarından mahrum olmamak ve görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak maddelerinin yanı sıra KPSS ve eğitime dair özel şartlarda yer aldı. 

Bu şartlara göre, söz konusu ilana başvuru yapacak adayların Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri’nden mezun olmaları gerekiyor. Ayrıca adayların ilanda belirtilen kadrolara başvuru yapabilmeleri için 2017 KPSS’den en az 80 almış olmaları gerekiyor. 

SINAVA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan personel alım ilanına başvuru yapacak adayların temin etmeleri istenen evraklar arasında, Yüksek öğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, İki adet vesikalık fotoğraf, KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı, Özgeçmiş. yer alıyoı.

BAŞVURU SÜRECİNE DAİR DETAYLAR

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı personel alım sınavına başvurular, 15 Ocak – 26 Ocak tarihleri arasında, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (Atatürk Bulvarı No:149 Bakanlıklar/ANKARA) veya www.kdgm.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurularda aşağıdaki belgelerin son başvuru tarihine kadar Müsteşarlığa ulaşması şarttır. 

Postadaki gecikmeler veya eksik belgelerle yapılmış olduğu yahut gerçeğe aykırı beyanlar içerdiği anlaşılan başvurular dikkate alınmayacaktır.