Öğretmen

MEB Öğretmenlerin Alan Değişikliği İçin Başvuruları Sona Eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin alınan başvurular için bugün son gün. Alan değişikliği yapacak olan öğretmenlerin başvurularını gün içinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha bir duyuru yayımlanmış ve öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin başvurularının alınacağı ifade edilmişti. Bunu göre alan değişikliği yapacak olan adaylar başvurularını 18 Aralık 2017 tarihinden itibaren MEBBİS üzerinden yapmaya başladılar.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Söz konusu alan değişikliği başvurularına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir de takvim yayımlandı. Yayımlanan takvime göre başvurular bugün sona erecek. Alan değişikliği için başvuru yapacak olan öğretmenler başvurularını MEBBİS üzerinden gün içinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Öğretmenlerin alan değişikliği başvuru sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi ve MEBBİS üzerinden 27 Aralık 2017 tarihinde açıklanacaktır.

İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alanlar itibari ile zorunluluk arz eden durumlar dikkate alınacak öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının alınacağı ve bu başvuruların 18 Aralık 2017 ile 22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Ayrıca MEB’den yapılan açıklamaya göre sonuçlar 27 Aralık 2017 tarihinde açıklanacaktır. Tüm bunların yanı sıra başvuruları kabul edilen ve alan değişikliği hakkı kazanan öğretmenler 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilişiklerini keserek yeni görevlerine başlayacaklardır.