Ales

2017 ALES Sonbahar Dönemi Sınav Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı

ÖSYM tarafından uygulanan ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları ve ALES’e ilişkin sayısal bilgiler hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ALES sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Söz konusu sınav Türkiye genelinde 81 il merkezinde uygulandı. ALES sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım 2017 tarihinde saat 10.15’te başladı. Adaylara 50 sayısal 50 sözel olmak üzere 10 soru soruldu ve soruların yanıtlanması için 150 dakika süre tanındı.

SINAV SONUÇLARI 2022 YILINA KADAR GEÇERLİ OLACAK

ALES sınav sonuçları hakkında bir düzenleme yapıldı ve yapılan düzenleme Resmi Gazete’nin 27 Eylül 2017 tarihli sayısında yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ALES sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 5 yıla çıkarıldı. Bu kapsamda açıklanan ALES sonuçları 2022 yılına kadar geçerli olacaktır.

SORU VE CEVAPLAR SINAVDAN 2 GÜN SONRA AÇIKLANDI

ALES sınav sonuçlarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından söz konusu sınavın soru ve cevapları açıklandı. Sınavın üzerinden 2 gün geçmesiyle beraber soru ve cevaplar açıklandı. ALES sonbahar dönemi soru ve cevaplarının açıklanması ile kılavuzda belirtilen puan hesaplama yöntemi ile adaylar tahmini olarak sınav sonuçlarını hesapladılar.

Konu ile ilgili olarak soru ve cevapların açıklanmasında ÖSYM tarafından bir duyuru yayımlandı. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda “19 Kasım 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES Sonbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 21 Kasım 2017 tarihinde saat 11:00’den itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca söz konusu duyuruda cevap anahtarının sadece yüzde 10’unun görüntülendiği belirtildi.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

ALES sonuçlarının açıklandığına ilişkin olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda “19 Kasım 2017 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2017-ALES Sonbahar Dönemi) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.Sınav sonuçları, 21 Aralık 2017 tarihinde saat 16:45’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanmış olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.” ifadelerine yer verildi.