Bakan Yılmaz Öğretmen İhtiyacının En Fazla Olduğu Bölgeyi Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, en çok öğretmen ihtiyacının hangi bölgede olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında, 584 binin üzerinde öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini aktardı. Yılmaz, Doğu Anadolu Bölgesi’nde öğretmen doluluk oranının yüzde 92’nin, Güneydoğu’da ise yüzde 90’ın üzerinde olduğunu kaydetti. 

En Çok Öğretmen İhtiyacı İstanbul’da

Bakan Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında, en çok öğretmen ihtiyacının, İstanbul’da olduğunu belirtti. Marmara’da ise doluluk oranı yüzde 85 civarında olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis’te görüşmeleri devam eden 2018 bütçe görüşmelerinde gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında bakanlığının bütçesinin yüzde 80’inin öğretmenlere ayrıldığını kaydetti. Bakan Yılmaz, öğretmen sayısının 524 binden 904 bine çıkardıklarını açıkladı.

Öğretmen Sayısı Arttırıldı

Eskiden kaliteli eğitim vermek için aranan unsurlardan birisi öğretmen başına düşen öğrenci sayısının olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz; “Biz geldiğimizde her bir öğretmene 28 öğrenci düşerken şimdi ilköğretime 17, ortaöğretime 13 öğrenci düşmeye başladı” sözlerine yer verdi.

İyileştirmeler Yapıldı

TBMM Genel Kurul 2018 Bütçe görüşmelerinde konuşma gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlerin özlük haklarında da iyileştirmeler yapıldığını belirterek, 2002 yılında yeni başlayan bir öğretmenin haftada on beş saat ek dersle birlikte 635 lira para aldığını aktardı. Yılmaz, şimdi ise yeni başlayan bir öğretmenin haftada on beş saat ek dersle birlikte 3 bin 618 lira aylık aldığını kaydetti.

İkili Eğitim Kaldırılacak

İkili eğitimin kaldırılacağını açıklayan Bakan yılmaz, şu anda bin dersliğe ihtiyacın olduğunu aktardı. Yılmaz, 45 bin dersliğin yapıldığını belirterek,  bu dersliklerin tamamlanmasıyla önümüzdeki dönemde devlet-millet iş birliğiyle ikili eğitimin tamamen kaldırılacağını kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version