50 Bin Öğretmen Ataması TBMM Gündeminde Görüşüldü

Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. Yapılan görüşmelerde CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil tarafından 50 bin öğretmen ataması gündeme getirildi ve görüşüldü.

18 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde öğretmen atamaları gündeme geldi. Gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde parti grupları adına milletvekilleri konuşma yaptı. Görüşmeler sırasında kürsüde en çok öğretmen atamaları konusu yer aldı.

1 MİLYON ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR

Konu ile ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir 40 bin sözleşmeli ve 63 bin ücretli öğretmen olduğunu ifade etti. Ayrıca Özdemir 438 bin öğretmenin atama beklediğini ve eğitim fakültelerinde öğrenim gören 650 bin öğretmen adayı ile bu sayının 1 milyon olduğunu bildirdi. Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir açıklamalarının devamında bu öğretmen açığının kapatılması gerektiğini vurguladı.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de öğretmen atamaları hakkında açıklamalar yaptı. Ceyhun İrgil açıklamalarında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin yüzde 80’inin doğrudan personel giderleri için ayrıldığı ifade edildi. Ayrıca Ceyhun İrgil bu bütçenin öğretmen alımları için de kullanılması gerektiğini ifade etti.

EN AZ 50 BİN ATAMA

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil açıklamalarının devamında 2017 yılı için verilen ek atama sözünün tutulmadığını vurguladı. Ceyhun İrgil açıklamalarında 2018 yılı için söylenen 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu ve öğretmen açığının kapatılması için 2018 yılında yapılacak olan bu atamanın en az 50 bin olması gerektiğini bildirdi.

584 BİN ÖĞRETMEN ATANDI

AK Parti Grubu adına ise Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı da açıklamalarda bulundu. Ejder Açıkkapı açıklamalarında 2003 yılından bu yana 584 bin 288 öğretmen atamasının yapıldığını bildirdi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version