Boğaziçi Üniversitesi Akademik Personel Alıyor

Boğaziçi Üniversitesi, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere akademik personel alımı yapacağını duyurdu.

Akademik Personel Alım Duyurusu

Boğaziçi Üniversitesi’nden yayımlanan duyuruda, ”Üniversitemiz Fakülteleri ve Enstitüsünde açık bulunan Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23., 25. maddeleri ve “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri ile “Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları” uyarınca Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu ilanda yer alan kadrolar, adaylarda aranan genel şartlar ve diğer detaylar şu şekilde,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan akademik personel alım ilanında, 2 farklı kadrodan toplam 6 personel alımı yapılacağı açıklandı. İlana göre, Boğaziçi Üniversitesi 4 yardımcı doçent alımı ve doçent kadrosundan da 4 personel alımı yapacak. 

Alım Yapılacak Fakülteler,

Söz konusu ilanda yer alan bilgilere göre, alım yapılacak akademik personeller Mühendislik Fakültesi, Fen – Edebiyat Fakültesi, Çevre Bilimleri Enstitüsü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde görevlendirilecekler.

GENEL AÇIKLAMALAR VE BAŞVURU EVRAKLARI

İlana başvuru yapacak adaylara yönelik yayımlanan duyuruda, adaylarda aranan genel şartlar ve başvuru evraklarına ilişkin detaylar şu şekilde,

Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya.

Exit mobile version