Öğretmen

Alan Değişikliğine İlişkin Öğretmenlerin Başvuruları MEB Tarafından Alınmaya Başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce duyurulan alan değişikliğine ilişkin başvurular 18 Aralık 2017 tarihi itibariyle başlamış oldu. Peki başvurular ne zamana kadar devam edecek. Alan değişikliğine ilişkin tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin takvim ve bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan takvime göre alan değişikliğine ilişkin öğretmenlerin başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmaya başlandı. 

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvim ve duyuruya göre öğretmenler alan değişikliği başvurularını 18 Aralık 2017 tarihinde yapmaya başlayacak ve söz konusu başvurular 22 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek. Ancak öğretmenlerin alan değişikliği için başvurularında aranacak şartlar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı.

Öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin başvurularının gün içinde alınması bekleniyor. Buna göre öğretmenlerin alan değişikliği başvuru ekranını gün içinde sürekli olarak kontrol etmeleri gerekmektedir.

MEB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Alan değişikliğine ilişkin bundan önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alanlar itibari ile zorunluluk arz eden durumlar dikkate alınacak öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının alınacağı ve bu başvuruların 18 Aralık 2017 ile 22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Ayrıca MEB’den yapılan açıklamaya göre sonuçlar 27 Aralık 2017 tarihinde açıklanacaktır. Alan değişikliği başvuruları kapsamında alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilişiklerini keserek yeni görev yerlerine başlayacaklarını ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA