Polis Akademisi Başkanı Çolak Polis Alımı Hakkında Yeni Sayıları Açıkladı

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak birkaç gündür medyadaki polis alım haberlerine ilişkin tartışmalara son verdi. Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak yaptığı açıklamasında alımların ne kadar olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi mezuniyet töreninde bir açıklama yapmış ve açılamaları sonrasında 36 bin civarında polis alımı yapılacağı anlaşılmıştı. Ancak Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak’ın yeni açıklaması polis alımlarına da açıklık getirdi.

2018 yılında yapılacak polis alımına ilişkin kamuoyunda 36 bin civarında polis alımı yapılacağı ifade ediliyordu. Ancak Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında polis alımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konu ile ilgili olarak Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarını kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdi.

YILMAZ ÇOLAK’IN AÇIKLAMALARI

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarında “Bugün Polis Akademisi olarak 5 Polis Meslek Eğitim Merkezinden (Balıkesir, Çankırı, Karabük, Kırşehir ve Niğde) 3 bin 42 Özel Harekat branşından Polis Memuru mezun edip Emniyet Teşkilatımıza kattık. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun….” ifadelerine yer verdi.

85 BİN MEZUN OLACAK

Bunun yanı sıra Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarının devamında “Polis Akademisi olarak en son 3 yıl zarfında 49 bin 100 polis memuru ve 7 bin 400 komiser yardımcısı olmak üzere toplam 56 bin 500 mezun verdik. Mevcut öğrencilerimiz ve alım sürecinde olanlarla birlikte 2018 yılı sonunda mezun sayısını yaklaşık 85 bine çıkarmış olacağız.” ifadelerine yer verildi. 

Exit mobile version