Polis Akademisi Başkanı Çolak Açıkladı: PÖH Dahil 36 Bin Polis Alınacak

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak polis alımları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında Polis Özel Harekat branşı dahil olmak üzere 36 bin polis alımı yapılacağını ifade etti.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak düzenlenen Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi 20. dönem mezuniyet törenine katıldı. Söz konusu törene Yılmaz Çolak’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı ve bir konuşma yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi mezuniyet törenindeki açıklamalarından önce Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak bir açıklama yaptı. Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında polis alımı bekleyen adaylara müjdeyi verdi.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında 415’i Aydın’da olmak üzere Türkiye genelinde 6 bin 520 polisin mezun olduğunu ifade etti. Ayrıca Yılmaz Çolak açıklamalarının devamında Polis Akademisi olarak en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını bildirdi.

36 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK

Tüm bunların yanı sıra Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak polis alımları hakkında da açıklamalarda bulundu. Buna göre Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında 14 yıl içinde 3 bini Özel Harekat Polisi olmak üzere 49 bin polis memurunu mezun ettiklerini ifade etti. Bunun yanı sıra Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarının devamında 2018 yılının sonuna kadar 49 bin olan sayının 85 bin olmasını hedeflediklerini ifade etti.

YEMİN ETTİLER VE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ayrıca Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında “Bu rakamların hedefi hain FETÖ’yle mücadelede zafiyet yaşamaktan ziyade daha da güçlendiğinin göstergesidir.” ifadelerine yer verdi. Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak’ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir konuşma yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından yeni mezun polisler yemin etti ve dereceye giren polis memurları ödüllendirildi. 

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Polis alımı hakkında herhangi bir gelişme olduğunda veya bir ilan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Exit mobile version