Soru Önergeleri

CHP'li Ceyhun İrgil 2010 KPSS'si Hakkında Soru Önergesi Verdi

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil bir soru önergesi verdi ve 2010 KPSS’sini sordu. Buna göre o dönemde göre yapanların belli olup olmadığını 2010 KPSS’nin faili meçhul, mağduriyeti baki kalmaması gerektiğini bildirdi.

Bilindiği gibi ÖSYM tarafından sın on yılın tğm sınavları masaya yatırıldı. Yapılan incelemeler ve analizler geçen ay tamamlandı. Bunun ardından olağandışılık raporlarının hazırlanacağı açıklandı. ÖSYM’nin 2010 KPSS failleri ve mağdurlarına ilişki nasıl işler yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine geldi.

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İgil konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verdi ve “2010 KPSS’nin peşini bırakmayacağız. Bu ciddi suçun takibi, sorumlularının ortaya çıkarılması ve yaşanan hak kayıplarının telafi edilmesi gerekli” dedi.

Ayrıca CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil 2010 KPSS döneminde gazetelerde 300’ü aşkın kişinin 120’de 120 net yaptığı ve bu net yapan kişilerin en az 20’sinin aynı evde yaşadığı belirtilen haberler olduğunu belirtti. Bunun yanın sıra CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil soru önergesinde “Devletin kabul ettiği 2010 KPSS’nin faili meçhul, mağduriyeti baki kalmamalı. Yüzbinlerce insanı mağdur edenler, örneğin o dönem görev yapanlar belli değil mi?” ifadelerine yer verdi.

SORU ÖNERGESİNDE SORULAN SORULAR

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a verilen soru önergesinde “2010 KPSS sınavı yolsuzluğu ve soru hırsızlığı için hangi yasal işlemler yapılmıştır?, 2010 KPSS sorularını çalan ÖSYM’de adli işlem yapılmış mıdır?, Yapıldıysa 7 yıldır adli olarak hangi sonuçlara ulaşılmıştır?, Bu ciddi suçun sorumluları olarak kimler tespit edilmiş ve hangi yasal işlemlere tabii olmuşlardır?, Bu konuda sonuca ulaşmış bir soruşturma veya alınmış bir yargı kararı var mıdır?, 2010 KPSS sınavı ile usulsüz ve haksız olarak göreve atananlar ile ilgili işlem yapıldı mı?, Bu konuda kaç kişi için yasal veya idari işlem yapıldı?, 2010 KPSS sınavının yapıldığı dönemde ÖSYM’de sınav ve değerlendirme birimlerinde çalışan veya görev yapanlar kimlerdir?, 2010 KPSS sınavının mağdurları için bu haksızlığın giderilmesine yönelik bir uygulama yapılacak mıdır?, Bu mağdurların mağduriyeti nasıl telafi edilecektir?” sorularına yer verildi.

SORU ÖNERGESİ YANITLANMADI

Konu ile ilgili olarak CHP’li Ceyhun İrgil tarafından verilen soru önergesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından henüz yanıtlanmadı. Soru önergesi yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA