Yakın Zamanda En Az Lise Mezunu PÖH Alımı Yapılacak – Talepleriniz Neler?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı yakın zamanda en az lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapacak. Adayların yayımlanacak ilana ilişkin taleplerini alıyoruz…

Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birçok kuruma kadro ihdası yapıldı. En çok kadro ihdası yapılan kurum ise Emniyet Genel Müdürlüğü oldu. KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğüne yaklaşık 40 bin kadro ihdası yapıldı. Kadro ihdasının pozisyonlara göre dağılımı ise 2 bin 500 komiser yadımcısı, 22 bin polis memuru, 7 bin bekçi olarak yapıldı.

KPSS ŞARTSIZ BEKÇİ ALIMLARI YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde farklı illerde görevlendirilmek üzere KPSS şartsız en az lise mezunu bekçi alım ilanları yayımlandı. Bekçi alım ilanlarına başvurular sona erdi.

POLİS ALIM İLANI BEKLENİYOR

Kadro ihdasının ardından bekçi alımlarının da yapılmasının ardından polis olmak isteyen binlerce genç polis alım ilanının yayımlanmasını bekliyor. Sitemize gelen geri bildirimler, polis alımlarında en çok talebin Polis Özel Harekat (PÖH) branşında olduğunu gösteriyor.

 KHK ile ihda edilen 22 bin polis kadrosuna 13 bin aday alındı. 13 bin polis alımının ardından sıra 2500 komiser yardımcısı ve 9 bin polis memuru alımına geldi. 9 bin polis memuru alımının hangi pozisyonda yapılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Alımların PÖH pozisyonunda olması talep ediliyor. Ayrıca adaylar, lise mezunu adaylardan da başvuru alınmasını talep ediyor.

PÖH ALIMINA İLİŞKİN TALEPLERİNİZ NELER?

Yakın zamanda yayımlanması beklenen polis alım ilanından talepleriniz neler? Sizce lise mezunları da başvuru yapabilmeli mi? Yaş ve KPSS şartı olmalı mı? Haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından talep ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version