Sessiz Sedasız Öğretmen Ataması Sonrası Sayın Yusuf TEKİN’e 6 Sorumuz Var

Öğretmen adayları MEB’e atama baskısını sürdürürken 2018 Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması ilanına çıkılacağı ifade edilmişti. Diğer yandan da son atamada boş kalan kontenjanlar için ek atama beklentisi vardı, söz konusu atama sessiz sedasız 8 Aralık 2017-17.51’de yapıldı.

MEB Aralık Ayı Ek Sözleşmeli Öğretmen Atama sonuçlarını görüntülemek için TIKLAYINIZ
 
 Sayın TEKİN’e Sorular Yöneltiyoruz

Ek öğretmen ataması bekleniyordu ancak sessiz sedasız yapılacağı tahmin edilmiyordu. Bu bağlamda MEB Müsteşarımız Sayın Yusuf TEKİN’e hem ek atamayla ilgili hem de diğer beklentilere ilişkin bazı sorular yöneltmek istiyoruz. Öğretmen adayları da bu şekilde atama ile ilgili detaylı bir bilgiye sahip olmuş olacaktır.
 
1-2017 Mart ayındaki ek atama için duyuruya çıkılmıştı, tercih süreci işletilmişti. Şimdi yapılan ek atamada duyuruya çıkılmamasının ve tercih alınmamasının sebebini açıklayabilir misiniz?

2-Yapılan ek atamada hangi branşta kaç öğretmen atanmıştır, kontenjanların nasıl belirlendiğini açıklayabilir misiniz?

3-Ek atama kontenjanları güvenlik soruşturmalarından geçemeyen öğretmenlerin yerine ve boş kalan kontenjanlara mı yapılmıştır?

4-2018 Şubat’ta 20 bin atama ilanı verileceği ifade edildi, bundan sonra tek atama dönemi ve sonrasında ek atama süreci mi yaşanacaktır?

5-Aralık ayında alan değişikliğine yönelik atama yapılacağı açıklanmıştı, kontenjanlar belli midir, atamalar ne zaman yapılacaktır?

6-Ücretli öğretmenlere kadro düzenlemesi ne zaman çıkacaktır, kısa vadede mi yoksa daha sonra mı bir çalışma yapılacaktır?

Exit mobile version