Öğretmen

Sessiz Sedasız Öğretmen Ataması Sonrası Sayın Yusuf TEKİN’e 6 Sorumuz Var

Öğretmen adayları MEB’e atama baskısını sürdürürken 2018 Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması ilanına çıkılacağı ifade edilmişti. Diğer yandan da son atamada boş kalan kontenjanlar için ek atama beklentisi vardı, söz konusu atama sessiz sedasız 8 Aralık 2017-17.51’de yapıldı.

MEB Aralık Ayı Ek Sözleşmeli Öğretmen Atama sonuçlarını görüntülemek için TIKLAYINIZ
 
 Sayın TEKİN’e Sorular Yöneltiyoruz

Ek öğretmen ataması bekleniyordu ancak sessiz sedasız yapılacağı tahmin edilmiyordu. Bu bağlamda MEB Müsteşarımız Sayın Yusuf TEKİN’e hem ek atamayla ilgili hem de diğer beklentilere ilişkin bazı sorular yöneltmek istiyoruz. Öğretmen adayları da bu şekilde atama ile ilgili detaylı bir bilgiye sahip olmuş olacaktır.
 
1-2017 Mart ayındaki ek atama için duyuruya çıkılmıştı, tercih süreci işletilmişti. Şimdi yapılan ek atamada duyuruya çıkılmamasının ve tercih alınmamasının sebebini açıklayabilir misiniz?

2-Yapılan ek atamada hangi branşta kaç öğretmen atanmıştır, kontenjanların nasıl belirlendiğini açıklayabilir misiniz?

3-Ek atama kontenjanları güvenlik soruşturmalarından geçemeyen öğretmenlerin yerine ve boş kalan kontenjanlara mı yapılmıştır?

4-2018 Şubat’ta 20 bin atama ilanı verileceği ifade edildi, bundan sonra tek atama dönemi ve sonrasında ek atama süreci mi yaşanacaktır?

5-Aralık ayında alan değişikliğine yönelik atama yapılacağı açıklanmıştı, kontenjanlar belli midir, atamalar ne zaman yapılacaktır?

6-Ücretli öğretmenlere kadro düzenlemesi ne zaman çıkacaktır, kısa vadede mi yoksa daha sonra mı bir çalışma yapılacaktır?

Bir Yorum

  1. Kimsenin haberi olmayan ama birilerinin atandığı atama ? Bunlar nasıl işler sayın bakanım anlamıyoruzzz ! Öğretmenler yeterince mağdur edilmedi mi ?

  2. yaziklar olsun,zaten 2017 den alım yok o zaman mayısta ne dye sınava soktunuz,şimdide kimlere torpil geçtiniz !

  3. 2017 bitiyor 2016 lilar ataniyor. Subata ekle kontenjani. Bir de kpss ye gore degil, mulakat puanina gore atama oluyor. Adalet bu mu? 90 puanla millet evde oturuyor. Nedir 2017 lilerin gunahi?

  4. Toplamda Kac kisi atandi?branslara göre atama sayısı kaç ?en önemlisi branslarin atama taban puanları kaç. Meb seffafliktan hızla uzaklaşıyor. Mulakat puan siralamalari yayınlanmadı en başından belliydi zaten

  5. Sanat Tarihçilerine atanma umudu beklerken sessiz sedasız atamalar oluyormuş.Yazıklar olsun.

  6. 96-97 Yıllarında okudukları meslek lisesinde uygulanmş yasayla egitim hakkı alınmış mecburen bitirdikleri ögretmenliklerle 5-10'u gecmeyen atamalarla hala magdur olan meslek lisesi magdurları kadro beklerken gizli atama yapılmş,yaziklar olsun.2017 bitti hala 2016 yılı atanıyor cokmu özel adamlar bunlar.

  7. uygun zamanda size cevaplarımı ileteceğim kamupersoneli.net

  8. Buradan Allah rızası içın sesleniyorum,haksızlıklara haksızlık eklemeyin,ögretmenlik icin 4 yıl farklı şehirlerde egitim görüp kpss icin yıllarını verip hala atanamaynlar var.Devlet şimdi cografya,tarih,edebiyat vs. bölümleri açık ögretmle verip oturdugu yerdn ögretmen oldum diyen bir yıgın oluşturdu herşey bu kadar basitmydi.Haksızlıga artık dur yiyin yeter.Meslek lisesı magdurlarına kadro açın yazıktır günahtır.

  9. Meslek Liselerine niçin atama yok.O zaman formasyon açıp insanların umudunu yok etmeyin.Zaten yıllarca meslek liseleri madur edilip bütün eğitim hakkı elinden alındı.Hala aynı haksızlıklara devam.Bu kul hakkının kimse hesabını veremez.