Taşerona Kadro Konusu Tamam, Ya KPSS Mağdurları?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında taşerona kadro konusunun tamamlandığını ifade etti. Peki ya KPSS mağdurları? KPSS mağdurları hakkında çalışma yapılmayacak mı?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 gün’e kadar çıkartılabilecek.” ifadelerine yer verdi. 

ÇALIŞMA BAKANININ AÇIKLAMASI

Bunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da bir açıklama yaptı. Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında “Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan TÜM kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz. Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak.” ifadelerine yer verdi.

KPSS MAĞDURLARI İÇİN ÇALIŞMA BULUNMUYOR

Yapılan açıklamalara göre taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışma tamamlandı. Taşeron işçilerin sorunu çözüldü ancak KPSS mağdurlarının sorunlarını çözmek hakkında bir çalışma bulunmuyor. Bilindiği gibi KPSS yerleştirmelerinde Devlet Personel Başkanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yok denecek kadar az kadro veriliyor. Şu ana kadar KPSS yerleştirmelerinde en fazla 3 bine yakın kadro verildi. 

GÖRÜŞLERİNİZ NELER?

Bu kapsamda memur adayları yıllarca KPSS’ye hazırlanıp sınava girip atanamama durumunda kalıyorlar. KPSS adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin bir çalışma yapılmıyor ancak 900 bin taşeron işçinin kamuda istihdamına ilişkin çalışmalar tamamlandı. Konu ile ilgili olarak sizin görüşleriniz neler? KPSS mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir çalışma yapılabilir? KPSS yerleştirmelerinde verilen kadro sayısından memnun musunuz? Görüş ve taleplerinizi belirtmek için sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Exit mobile version