Soru Önergeleri

Güvenlik Soruşturmasından Dolayı Görevden Alınan Sözleşmeli Öğretmenler TBMM Gündeminde

Göreve başlayan sözleşmeli öğretmenler güvenlik soruşturmasının olumsuz çıkması nedeniyle görevlerinden alındı. Yaşanan durum Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verilmesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Güvenlik soruşturması gerekçesiyle görevlerine son verilen sözleşmeli öğretmenler hakkında bazı sorular belirtildi. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a verilen soru önergensin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Murat Bakan, İsmet Yılmaz’a yanıtlaması için verdiği soru önergesinde “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yapılan mülakatı geçerek yapılan sözleşmeli öğretmenler göreve başlamıştır. Ancak yaklaşık 250 sözleşmeli öğretmenin haklarında açılan bir soruşturma ya da mahkeme kararı olmamasına rağmen kendilerine somut bir gerekçe de söylenmeksizin “güvenlik soruşturmanız olumsuz” gerekçesiyle görevlerine son verildiği öğrenilmiştir” ifadelerine yer verildi. Bu açıklamaya göre Murat Bakan tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sorulan soruları ziyaretçilerimize aktarıyoruz…

BAKAN YILMAZ’A SORULAN SORULAR

HENÜZ YANITLANMADI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile ilgili olan soru önergesini henüz yanıtlamadı. Ancak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından soru önergesi yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)