“Ücretli Öğretmenlere Kadro” Açıklaması Yanlış Anlaşıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın 5 yıl ek ders ücreti karşılığında çalışan adayların KPSS puanına bağlı olmadan mülakata alınacak 3 katı aday arasına alınacağını açıklamasının ardından ücretli öğretmenlik yapan herkesin kadroya alınacağı yönünde bir beklenti oluşmaya başladı.  

  5 Yıl Şartı Öğretmen Olmak İçin Yeterli Değildir

Taşeron düzenlemesinin ardından ücretli öğretmenlerle ilgili birtakım adımlar atılacağı konuşulmaktadır ancak 5 yıl ücretli öğretmenlik yapanların tamamı sözleşmeli öğretmen olarak atanacak diye bir durum söz konusu değildir. Buna bağlı olarak;

1- Ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasına yönelik belirli bir kontenjan verilecektir. Yani kontenjana bağlı olarak işlemler yapılacaktır.

2- Sözlü sınav aşamasında elenenler de olacaktır veya kontenjandan dolayı böyle bir haktan yararlanamayacaklar da çıkacaktır.

3- Öğretmenlik alanlarından mezun olmayanlar, ön lisans mezunlarının öğretmen olarak kadroya alınması kesinlikle söz konusu değildir.  

4- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgeye göre hareket edilecektir.

Zorunlu Hizmet Affı Yolda

Sözleşmeli öğretmenliğe geçişle birlikte atanan bir öğretmen nereye atanırsa atansın 4 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçirilecek. 2 yıl da kadrolu çalışanlar yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Yani zorunlu hizmet kavramı yeni atanacak öğretmenler için 4+2 yıl olacaktır. Hangi bölgeye atama olursa olsun 4+2 kuralı geçerli olacak. Kadrolu olarak çalışan tüm öğretmenlere zorunlu hizmet muafiyeti getirilmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak okulların hizmet puanlarının güncellenmesi, Doğu ve Güneydoğu’da çalışan öğretmenlere bir ek ödeme yapılmasıyla ilgili çalışmalar sürmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Exit mobile version