EGM Bünyesinde 4 Bin 800 Polis Alım İlanı Bekleniyor

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. KHK ile çeşitli kurumlara kadro ihdasları yapıldı.

694 sayılı KHK ile kadro ihdası yapılan kurumlar arasında, Emniyet Genel Müdürlüğü de var. EGM’ye KHK ile 20 bin kadro ihdas edildi. Kadro ihdaslarının akabinde, Emniyet Genel Müdürlüğü 15 bin 200 personel alımı yaptı. Geriye 4 bin 800 personel alımı kaldı.

32 BİN 12 KADRO İHDASI YAPILDI

HK’ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 1 özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.

4 BİN 800 POLİS ALIM İLANI BEKLENİYOR…

Emniyet Genel Müdürlüğü, 13 bin polis alımı, 2 bin 200 de komiser yardımcısı alımı yaptı. İhdas edilen kadrolardan geriye 4 bin 800 açık kalıyor. Adaylar, geriye kalan 4 bin 800 personel alım ilanını merakla bekliyor. EGM 4 bin 800 polis alım ilanı ne zaman yayımlanacak? Emniyet Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Açıklama yapıldığında ziyaretçilerimizi anlık olarak haberdar edeceğiz.

EGM 4 bin 800 polis alımından beklentilerinizi, alımların hangi pozisyonda yapılmasını istediğinizi, genel şartlara ilişkin görüşlerinizi, haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından bizimle ve ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz…

KİMLER POLİS OLABİLİR ?

T.C. vatandaşı olan, kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olan, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmayan, sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşıyan

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olan

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunan, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmayan, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmayan, sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olan ve güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olan adaylar polis olabilir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version