Aile Bakanlığında Öğretmen Olmak İsteyenlerden 2 Talep

19 Ekim 2017 tarihinde yapmış olduğumuz haberde Aile Bakanlığı’nın 2018’de bütçeye bağlı olmadan MEB’den en fazla 500 öğretmeni naklen alabileceğini duyurmuştuk. Haberimiz için tıklayınız.

Bununla birlikte Bakanlık 24 Kasım’da yaptığı duyuruda 13 Ocak 2018’de görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapacağını duyurdu, sınavla ilgili başvurular da devam etmektedir. Bu haberimizde Bakanlık personellerinin taleplerini aktaracağız.

TALEP 1: Unvan Değişikliği İçin Planlanan 110 Kadro Arttırılsın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 13 Ocak 2018 tarihinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapacaktır. Bakanlık bünyesinde başka kadrolarda olup da öğretmenlik kadrolarına yerleşmeyi bekleyen 500’den fazla personel olduğu düşünülmektedir. Buna rağmen Bakanlık bu sınav için 110 kadro vermiş ve birçok öğretmen adayı personelin öğretmen olma hayali başka bahara kalacaktır. Bakanlığın öğretmen ihtiyacı 500 kadro ise bunu MEB’den karşılamak yerine kurum tecrübesi olan kendi personelini değerlendirmesi faydalı olacaktır.

TALEP 2: Sınav Tarihi Güncellensin

Görevde yükselme ve unvan değişikliği için 13 Ocak 2018 tarihi açıklanmıştır ancak aynı tarihte AÖF 1. Dönem final sınavları vardır. Dolayısıyla AÖF okuyan memurlar aynı tarihe denk geldiği için mağdur olacaklardır. Aile Bakanlığı’nın söz konusu sınavı uygun bir tarihe alması olumlu olacaktır.

Exit mobile version