Kamu İhale Kurumu Memur Alımı Başvurularında Son Gün

Kamu İhale Kurumu, geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile sınav esasına dayalı olmak üzere Kamu İhale Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilan Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımlandı.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Kamu İhale Kurumu tarafından memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar için süreç, bugün (1 Aralık) mesai bitiminde sona eriyor. Başvurular, Kurumun internet sitesinde yer alan “Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı” modülündeki Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle istenilen belgelerle birlikte, “Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 06520 Balgat/Ankara” adresine şahsen veya posta yoluyla teslim edilerek tamamlanacak.

Başvuru esnasında; diploma veya geçici mezuniyet belgesi, KPSS sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve sınav başvuru formu teslim edilecek.

MEMUR ALIMI İLANINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu İhale Kurumu memur alım ilanına başvuru yapacak adayların; 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımaları gerekiyor. Ayrıca, en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmaları, 1 Ocak 1982 ve sonrası doğumlu olmaları, görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi olmaması gerekiyor. Başvuru yapacak adayların, 2017 KPSS’ye girmiş ve ilgili puan türünden talep edilen puanı almış olmaları gerekiyor. Erkek adayların askerliğini yapmış, muaf ya da tecilli olması gerekiyor.

SINAV KONULARI

Kamu Hukuku Grubu: Anayasa Hukuku ve T.C. Anayasası, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler, Millete ve Devlete Karşı Suçlar), Ceza Usul Hukuku

Özel Hukuk Grubu: Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku, Medeni Usul Hukuku

İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi

Maliye Grubu: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi

İşletme ve Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, İşletme İktisadı

Exit mobile version