Ales

2017 ALES Sınav Sonuçları Bekleniyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan ALES Sonbahar Dönemi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 81 il merkezinde ALES Sonbahar Dönemi sınavı gerçekleştirildi. ALES Sonbahar dönemi sınavı saat 10.15’te başladı. Sınavda adaylara soruların yanıtlanması için 150 dakika süre verildi ve 50 sayısal 50 sözel olmak üzere 100 soru soruldu.

SONUÇLAR 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

ALES sınavının geçerlilik süresi hakkında da düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme kapsamında ALES sınav sonuçları açıklandığından itibaren 5 yıl geçerli olacak. 27 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete’de sınav sonuçlarının 5 yıl olmasına ilişkin karar yayımlandı.

Sınavın üstünden belirli bir sürenin geçmesinin üzerinden sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Ayrıca ALES sınavı soru ve cevapları da açıklandı. Soru ve cevaplar için TIKLAYIN.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Bilindiği gibi ALES Sonbahar Dönemi sınavı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ÖSYM’nşin 2017 sınav takviminde belirtilmiştir. ÖSYM’nin sınav takvimine göre ALES sonuçları 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacaktır. Sınav sonuçları ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.