Danıştay'ın İlahiyat Mezunları Kararı Hakkında Düzenleme Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç’un sorularını yanıtladı.

KODLAMA EĞİTİMİ

Bakan Yılmaz, Nobel Ödüllü Bilim Adamı Aziz Sancar’ın kodlama ile eğitime ilişkin amaçlarını değerlendirerek:  “Kodlama eğitimini biz başlattık, daha önce seçmeli idi ancak ortaokuldan sonra müfredatımıza koyduk. Öğrencilerimiz artık yurt dışında robot yarışmalarında ödül alıyor. ” dedi.

İLAHİYAT MEZUNLARININ ÖĞRETMEN OLMA KONUSU

Geçtiğimiz günlerde, Danıştay kararı ile ilahiyat fakültesinden mezun olanların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmaları hakkındaki yürütüme durduruldu. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Danıştay kararına ilişkin: “İlahiyat Fakültesi mezunlarının din öğretmeni olmalarına yönelik de; Eğitim Fakülteleri’nde böyle bir uzmanlık alanı yok. Biz Danıştay’ın kararına karşı kanuni düzenleme yapacağız. Bu bir yanlıştı. Bunu düzeltmeye çalışacağız. Eğitim Fakültelerinde Din Kültürü ve Ahlak Dersi öğretmenliği bölümü yok.” açıklamasını yaptı.

GEÇİCİ ve ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK

Geçici ve ücretli öğretmenlerin sorunlarına değinen Yılmaz: “Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu arasında bir fark yok. O kimlik öğretmen olarak değişecek. Ücretli öğretmenlerin mağduriyetine ben de inanıyorum. Bunları için bir de 5 yıllık bir tecrübe göz önünde bulundurularak, bir düzenleme içine gireceğiz. 904 bin öğretminimiz var, bu rakam pek çok ülkenin nufüsündan fazla. 20 bin atamasına çok az deniyor.

Yeni başlayan öğretmenin aylığı 2 bin 900 ek dersle 3 bini geçiyor. Kontenjanı doldurursanız ek ders kalmayacak. En düşük öğretmen oranımız İstanbul’da. Öğretmen eksiğimizi ücretlilerle karşılıyoruz. 40 bin ücretli öğretmeni doğuda görevlendiriyorsunuz.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version