AÖF Sınavlarında 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Devam Etti

2017 – 2018 akademik yılının ilk AÖF sınavı Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınavda adayların tepkisine yol açan 4 yanlış 1 doğru uygulaması devam etti. Söz konusu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Anadolu Üniversitesi tarafından Açıköğretim Fakültesi vize sınavları 25 Kasım 2017 ile 26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav soruları ise Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuru ila açıklandı.

4 YANLIŞ 1 DOĞRU UYGULAMASI DEVAM ETTİ

Açıköğretim Fakülteleri, İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinde yer almaktadır. AÖF sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile bu açıköğretim fakültelerinin hepsinin sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürmeye başladı. Adayların tepkileri arttıkça arttı ancak AÖF’ün 4 yanlış 1 doğru uygulaması hakkında herhangi bir düzenleme yapılmadı. Son yapılan sınavlarda da adaylar 4 yanlış 1 doğru uygulamasından yakındılar. Sınavı rahatlıkla geçeceklerini belirten adaylar 4 yanlış 1 doğru uygulamasından dolayı kalacaklarını iler sürdüler.

AÖF SINIF GEÇME PUANLARI

AÖF sınav sonuçları ise 2 hafta içinde açıklanacak. Sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Bunun yanı sıra AÖF sınıf geçme notlarını da kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Buna göre ders geçme notları “4 – 100 AA 4,00 Geçti, 77 – 83 AB 3,70 Geçti, 71 – 76 BA 3,30 Geçti, 66 – 70 BB 3,00 Geçti, 61 – 65 BC 2,70 Geçti, 56 – 60 CB 2,30 Geçti, 50 – 55 CC 2,00 Geçti, 46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti, 40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti, 33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti” şeklindedir. 

AÖF’DE DEVAM EDEN 4 YANLIŞ 1 DOĞRU UYGULAMASI HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ NELER?

AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğru uygulaması devam etti ve bazı mağduriyetler yaşandı. Peki size göre 4 yanlış 1 doğru uygulaması kaldırılmalı mıdır? Yeni bir yönetmelik düzenlemesi bekliyor musunuz? Görüş ve taleplerinizi sayfanın alt kısmından yorum yaparak belirtebilirsiniz. 

ADAYLARIN YORUMLARI

– Evet kesinlikle kalkmalı ben kaydımı bu sistem kalkmadan yenilemeyeceğim.

– Kesinlikle kaldırılmalı.

– Tabi ki kaldırılmalı ya sonuçta nelerden fedakârlık yapıp okul bitirmeye çalışıyoruz biraz da onlar yardımcı olsun.

– Bu uygulama kaldırılmalı ben imkansızlıktan açıktan okuyorum zamanım olsaydı zaten öbür şekilde kazanır okurdum çalışma zamanım olmuyor yeri geliyor bir soru bir puan yüzünden geçemiyoruz lütfen her şeyin yanlış yapıldığı eğitim sisteminde bir doğruyu yapın ve bu uygulamayı kaldırın insanlar mağdur oluyor.

– 4 yanlış 1 doğru uygulaması bence kaldırılmalıdır, sayın yetkililer lütfen duyun sesimizi.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Exit mobile version