20 Bin Öğretmen Ataması Şubat Ayında Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz açıklamalarında 20 bin öğretmen ataması için Şubat ayında duyuruya çıkılacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TRT Haber’e konuk oldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz söz konusu programda gündemdeki eğitim ile ilgili konuları değerlendirdiği Bakan Yılmaz burada liselere geçiş sistemindeki yapılan değişiklikleri anlatarak öğretmen atamalarına da değendi.

LİSELERE GEÇİŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Bakan Yılmaz liselere geçişteki sistem hakkında değişikleri anlatarak açıklamalarında Bu sistemde sadece 8. sınıflardan soru sorulacak. Soru sayısını 60´dan 90´a çıkardık. 20 fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 yabancı dil sorusu sorulacak.” ifadelerine yer verdi. Bunun yanı sıra Bakan Yılmaz “Hiçbir evladımız istemediği bir okula gönderilmeyecek. Mutlaka tercihi içinde bulunan okul gruplarından birine gönderilecek.” dedi.

SORU DAĞILIMI

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında soruların 8. sınıf müfredatı kapsamında olacağını bildirerek “Dolayısıyla da bu sistemde sadece 8. sınıflardan soru sorulacak. Bizim okullarımızın kitapları, okullarımızda işlenen müfredatlar esas olacak. Daha önceki açıklamamızda 60 soru sorulacağını söylemiştik. Yükseköğretim Kurulu´nun soru sayısını artırması üzerine biz de soru sayısını 60´dan 90´a çıkardık. 90 soru için 135 dakikalık süre verilecek. 20 fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 yabancı dil sorusu sorulacak. Sınav tek oturumda yapılacak. Belki arada yaş grubu dikkate alınarak belki bir 10 dakika ara verilebilir.” dedi.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI ŞUBAT AYINDA 

Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında 20 bin öğretmen ataması için Şubat ayında duyuruya çıkılacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yılmaz bir açıklama yaparak “Geçen yıl ne kadar öğretmen atadık? 22 bin öğretmen atadık. Bu yıl da 20 bin gibi bir rakamın olacağını söyledik. 20 bin öğretmen ataması için Şubat ayında duyurusunu yapacağız, Mayıs’ta da sınava alır ve sınavı açıkladıktan sonra atamalarını gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Exit mobile version