Öğretmen Atamalarında Mülakat Devam Edecek, Sıralama KPSS Puanına Göre Olacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamaları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yılmaz’ın açıklamalarına göre atamalarda mülakat sistemi devam edecek ve atama sıralaması KPSS puanına göre olacak. 

YENİ LİSELERE GEÇİŞ SINAVINDA SINAV SÜRESİ VE SORU SAYISI ARTTI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz liselere geçişteki yeni sistem hakkında açıklamalarda bulundu ve bu açıklamalarında liselere geçişteki yeni sistemde sınav süresinin ve soru sayısının değiştiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanı tarafından ifade edilen değişikliklerin detayları için TIKLAYIN.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT DEVAM EDECEK, SIRALAMA KPSS PUANINA GÖRE OLACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu açıklamalarının yanı sıra öğretmen atamaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada yaptığı açıklamalarında “Öğretmen atamalarında mülakat sistemi devam edecek mi?”, “Öğretmen atamalarında sıralama nasıl olacak?” sorularını yanıtladı. Buna göre Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamalarında mülakat sisteminin devam edeceğini ve atamalarda yazılı sınav puanına göre sıralama yapılacağını belirtti.

Bakan Yılmaz mülakatlar hakkında “Mülakat sisteminde üç başarılı kişiden birini alıp diğer ikisini dışarı koyuyorsunuz.” şeklinde eleştiri yapıldığını belirtti. Yılmaz, “Hiç kimse de kendisindeki eksikliği görmüyor. ´Adamını bulan´ deniyor. Bunu da ortadan kaldırmak için güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra çok istisnai olanlar hariç hepsinin yazılı puanını esas alarak bir sıralama, bir atama çerçevesini oluşturacağız. Mülakat kesinlikle olacak.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Exit mobile version