Kpss A Memur Alım İlanları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yayımladığı ilan ile stajyer Kontrolör olarak görevlendirilmek üzere giriş sınavı ile personel alımı yapılacağını duyurdu. Söz konusu personel alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımlandı.

SINAV BAŞVURULARININ YAPILMASI

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar, 6 Aralık 2017 mesai bitimine kadar elektronik ortamda başvuru formunun doldurulması ile başvurularını tamamlayacaklar. Başvuru formunun çıktısı alındıktan sonra e “Kültür ve Turizm Bakanlığı İnönü Bulvarı No:5 Kat: 6-7 Emek/ANKARA  adresine posta ile veya şahsen elden teslim edilerek başvurular tamamlanacak.

Başvuru formunun çıktısı ile birlikte mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf ve KPSS sonuç belgesi de eklenecek.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Personel alım sınavına başvuru yapacak adayların, Bakanlık tarafından talep edilen bazı şartları taşımaları gerekiyor. 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşıyan ve 1 Ocak 2017 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olan adaylar başvuru yapabilecek. Adaylardan ayrıca, ilgili KPSS puan türlerinden en az 70 almış olmaları, herhangi bir akıl sağlığı veya vücut sağlığı olmamak ve daha önce aynı sınava ikiden fazla katılmamış olmaları gerekiyor.

SINAV TARİHİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım sınavı, 18 Aralık – 21 Aralık 2017 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İsmet İnönü Bulvarı, No:5 Emek/ANKARA adresinde yapılacak. Sınavdan önce adaylara, sınav saati bildirilecek.