AÖF Sınavlarına Saatler Kaldı! Adayların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi vize sınavları önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek. 

25 – 26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek vize sınavlarına girecek binlerce öğrenci başarılı olmak için uğraş verecekler. Peki AÖF sınavlarına girerken nelere dikkat edilmedi? 

AÖF SINAVINA GİRERKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi vize sınavlarına girmeye hazırlanan binlerce adayın sınavdan önce unutmaması gereken bazı hususlar var. Adayların vize sınavlarına girebilmeleri için Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Adaylar sınav giriş belgeleri olmadan vize sınavlarına giremiyorlar. 

Adayların AÖF sınavlarına girerken unutmamaları gereken bir diğer konu ise onaylı kimlik belgesi. Sınava girecek adaylar, yanlarında sınav giriş belgeleri ile mutlaka onaylı bir kimlik bulundurmak zorundalar. 

SINAV ESNASINDA DİKKAR EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

25 – 26 Kasım tarihlerinde yapılacak vize sınavına girecek adaylar, sınav esnasında bazı kurallara dikkat etmek zorundalar. 

Adayların dikkat etmesi gereken konuların başında sınava gelirken yanlarında bulundurmamaları gereken eşyalar. Adaylar AÖF sınavlarına gelirken yanlarında kâğıt, Kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlar gibi nesneler bulunduramazlar. 

Adaylar ayrıca sınava girdikten sonra, sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavdan ayrılamazlar. Sınav esnasında, adayların görevlilerde dahil soru sormaları ve konuşmaları yasaktır. 

AÖF sınav sonuçlarında sürpriz yaşamak istemeyen adaylar, sınava girerken verilen kitapçığı ve cevap kağıdını dikkatli doldurmaları gerekiyor. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. Ayrıca, Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version