İlahiyat Fakültesi Mezunları Artık Din Kültürü Öğretmeni Olamayacak

İlahiyat Fakültesi mezunları hakkında Danıştay’dan önemli bir karar verildi. Bu karara göre İlahiyat Fakültesi mezunları artık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olamayacak. 

Danıştay Başkanlığına İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni olmaları yönünde bir öğretmen tarafından dava açıldı. Açılan davaya ise Danıştay Başkanlığı tarafından çarpıcı bir karar verildi.

ATAMALAR HAKKINDA YAPILAN İŞLEMLERİN İPTALİ İSTENDİ

2016 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun olan bir kişi tarafından Danıştay Başkanlığına dava açıldı. Açılan davada 19 Eylül 2014 tarihinde yapılan atamalarda Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine yapılan tüm öğretmen atamalarında ilahiyat fakültelerinden mezun olan kişilerin atanabilmelerine dair yapılan işlemlerin iptali istendi.

MEB VE YÖK ORTAK KARAR ALDI

İlahiyat fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapmaları hakkında MEB ve YÖK tarafından bir karar alındı. Karara göre daha öğrencilik sürecinde olan bir ilahiyat fakültesi öğrencisinin formasyon alması ile öğretmenlik yapmalarının önü açıldı. 

YÜRÜTME DURDUMA KARARI VERİLDİ

Danıştay Başkanlığına taşınan düzenleme sonrasında hem hukuk devleti olunması hem de eşitlik ilkesine aykırı olması ayrıca devlete olan güven duygusunu sarsacağı sebebiyle bir karar verildi. Verilen kararda belirtilen sebeplerden dolayı yapılacak olan atama ve söz konusu düzenleme için yürütme durdurma kararı alındı. 

KARAR KESİNLELŞTİ

Danıştay Başkanlığı tarafından verilen bu karara Milli Eğitim Bakanlığı itiraz etti. MEB’in yaptığı itiraz ise Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından reddedildi. Bu kapsamda yürütme durdurma kararı kesinleşmiş oldu.

Kamupersoneli.net  | ANKARA

Exit mobile version