Üniversiteye Giriş Sistemi Neden Öğrenciler Çalışmaya Başladıktan Sonra Değiştirildi?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde üniversiteye geçiş sisteminin neden öğrenciler eski sisteme göre çalışmaya başladıklarında değiştirildiği soruldu.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a verilen soru önergesinde öğrencilerin eski sisteme göre çalışmaya başladıktan sonra neden sistemin değiştirildiği soruldu. CHP Milletvekili Baydar tarafından verilen soru önergesinin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

SORU ÖNERGESİ DETAYLARI

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar söz konusu soru önergesinde “YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemini açıklamıştır. Saraç yeni sistemin bir yıldır üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, sınavın 3 oturum olacağını ifade etti. İlk oturumda 40 Türkçe, 40 Matematik (Yeni yapılan düzenleme ile soru sayısı yükseltildi) sorusunu tüm adayların çözmesi gerektiğini söyleyen YÖK Başkanı, “Sınavda 80 soru sorulacak. Temek yeterlilik testi puanını en az 150 olması gereklidir. Temel yeterlilik puanı 180 ve üzerinde olan ise lisans bölümlerine yerleşebilecek” demiştir. İkinci oturumun aynı gün öğleden sonra yapılacağını kaydeden saraç, Türk dili ve edebiyatı – coğrafya, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimler olmak üzere 4 testten bölümlere göre öğrencilerin yanıtlayacağını söylemiştir. Yeni sistemde Dil sınavına girmek isteyenlerin Pazar günkü üçüncü oturuma da girmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version