Kpss

KPSS 2017/2 İle 2 Bin 38 Kamu Personel Alımı Tercihleri Sona Erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016 KPSS puanı ile 2 bin 38 kamu personel alımı yapıyor. KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri sona erdi.

KPSS 2017/2 TERCİHLERİNDE SON GÜN !

Adaylar tercihlerini, Adaylar tercihlerini 23 Kasım 2017 23:59’a kadar, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden tamamladılar. Yapılan açıklamalarda, Tercih sürecinin uzatılmayacağı bildirildi.

TERCİH ÜCRETİ YATIRMA İŞLEMLERİ DEVAM EDECEK

KPSS 2017/2 merkezi atama tercihi yapacak adaylar, tercih ücreti olan 15 TL’yi, 24 Kasım 2017 23:59’a kadar ilgili bankalar aracılığıyla ödeyecekler.

TERCİH ÜCRETİ YATIRILACAK BANKALAR

 Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecek.

KPSS 2017/2 YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler.

Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edinecekler.

Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğrenecekler.

YERLEŞTİRME SÜRECİ

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirmeleri, ÖSYM tarafından yapılacak. Aynı pozisyona başvuru yapan adayların, puanlarının aynı olması durumunda mezuniyet tarihi esas alınacak. Mezuniyet tarihi de aynı olan adaylardan, yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirilecek.

Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek.

Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.