Kpss

KPSS 2017/2 İle 2 Bin 38 Memur Alımı Tercihleri Sona Eriyor

KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamında 2 bin 38 memur alımı yapılıyor. Memur alımına ilişkin tercihler yarın sona eriyor. Peki tercihler nasıl yapılacak? Kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri devam ediyor. Yapılan bu tercihler Lise, Ön Lisans ve Lisans 2016 KPSS puanı ile yapılan üçüncü yerleştirme oluyor. ÖSYM tarafından ilk yerleştirmelerin dışında diğer yerleştirmeler için tercih ücreti alınmaktadır. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra geçerli olabilmesi için 15 TL tercih ücretini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatıracaklardır. KPSS tercih ücretlerinin yatırılacağı bankaları da aşağıda ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

2 BİN 38 KADRO YAYIMLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre KPSS 2017/2 merkezi atama için 90 kamu kurumunun toplam 2 bin 38 kadro yayımladığı ifade edildi. Bunun yanın sıra hangi kamu kurum ve kuruluşun ne kadar kadro yayımladığının detayları için Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotu adayların erişimine açıldı. Söz konusu tercih robotu için TIKLAYIN.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacaktır. Adaylar sisteme T. C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yapacaklardır. Burada tercih yapan adaylar tercih ücretini yatırarak tercihlerini geçerli kılacaklardır. Söz konusu tercihler 23 Kasım 2017 saat 23.59’a kadar, tercih ücreti yatırmak içinse 24 Kasım 2017 son gün olacaktır. 

KPSS 2017/2 Merkezi Atama Tercih Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

TERCİH ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

* Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.