Yeni Çıkacak KHK'larda PÖH Alımı İçin Kadro İhdası Yapılacak Mı?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamalarında yeni KHK’ların çıkacağını bildirdi. Yeni KHK’lar ile PÖH alımı için kadro ihdasının yapılması talep ediliyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ toplantının ardından Bakanlar Kurulunda alınan kararları da açıkladı. Bu kapsamda Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına göre iki yeni KHK çıkacak. 

İKİ KHK ÇIKACAK

Konu ile ilgili olarak CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı tarafından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a “Yeni KHK çalışması olduğunu biliyoruz. İçeriğine yönelik bazı bilgiler var. Bu KHK’da TSK’dan yeni ihraçlar ve göreve iadelerin olacağı belirtiliyor. Bunun muhtevası hakkında bilgi verir misiniz?” sorusu soruldu. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamalarında “Bakanlar Kurulunda, yeni bir KHK çalışması değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni kanun hükmünde kararname çıkacaktır. Hem tedbir hem de düzenleme olacak. İki ayrı kararnameyi yayınlayacağız. Muhtevasını yayınladığımızda görürsünüz. Şimdiden onun detaylarını burada vermek istemem” ifadelerine yer verdi.

YAKIN ZAMANDA PÖH ALIMI YAPILACAK

Yayımlanacak olan KHK’larda adaylar PÖH alımı için kadro ihdasının yapılması için talepte bulunuyorlar. Bilindiği gibi MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kadınlara da PÖH kontenjanı verileceğinin açıklandığı ve yakın zamanda PÖH alımının olacağı ifade edildi. 

Arzu Erdem’in bu açıklamaları kapsamında adaylar yeni KHK’ların kapsamında PÖH alımı kadro ihdası talep edilmektedir. KHK’lar yayımlandığında veya içeriği hakkında bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

TALEPLERİNİZ NELER?

Peki size göre çıkacak KHK’ların içeriği nasıl olmalıdır? Kaç adet PÖH alımı bekliyorsunuz? Yaş şartı kaç olmalıdır? Askerlik ve KPSS şartı olmalı mıdır? Sayfanın alt kısmından yorum yaparak görüş ve taleplerinizi belirtebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version