Emniyet Personeli

Yeni Çıkacak KHK'larda PÖH Alımı İçin Kadro İhdası Yapılacak Mı?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamalarında yeni KHK’ların çıkacağını bildirdi. Yeni KHK’lar ile PÖH alımı için kadro ihdasının yapılması talep ediliyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ toplantının ardından Bakanlar Kurulunda alınan kararları da açıkladı. Bu kapsamda Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına göre iki yeni KHK çıkacak. 

İKİ KHK ÇIKACAK

Konu ile ilgili olarak CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı tarafından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a “Yeni KHK çalışması olduğunu biliyoruz. İçeriğine yönelik bazı bilgiler var. Bu KHK’da TSK’dan yeni ihraçlar ve göreve iadelerin olacağı belirtiliyor. Bunun muhtevası hakkında bilgi verir misiniz?” sorusu soruldu. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamalarında “Bakanlar Kurulunda, yeni bir KHK çalışması değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni kanun hükmünde kararname çıkacaktır. Hem tedbir hem de düzenleme olacak. İki ayrı kararnameyi yayınlayacağız. Muhtevasını yayınladığımızda görürsünüz. Şimdiden onun detaylarını burada vermek istemem” ifadelerine yer verdi.

YAKIN ZAMANDA PÖH ALIMI YAPILACAK

Yayımlanacak olan KHK’larda adaylar PÖH alımı için kadro ihdasının yapılması için talepte bulunuyorlar. Bilindiği gibi MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kadınlara da PÖH kontenjanı verileceğinin açıklandığı ve yakın zamanda PÖH alımının olacağı ifade edildi. 

Arzu Erdem’in bu açıklamaları kapsamında adaylar yeni KHK’ların kapsamında PÖH alımı kadro ihdası talep edilmektedir. KHK’lar yayımlandığında veya içeriği hakkında bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

TALEPLERİNİZ NELER?

Peki size göre çıkacak KHK’ların içeriği nasıl olmalıdır? Kaç adet PÖH alımı bekliyorsunuz? Yaş şartı kaç olmalıdır? Askerlik ve KPSS şartı olmalı mıdır? Sayfanın alt kısmından yorum yaparak görüş ve taleplerinizi belirtebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Yaş şartı 29 olsun ve askerlik ile KPSS şartı aranmasın

  2. Gençliğin baharında olan gençlerimizin gözleri bu haberde sayın bakanlarım bir defa mülakata girmiş bulunmaktayım şimdi de jöh için gireceğim bizim gözümün bu görevde sayın bakanım

  3. Lise mezunu alımı ve yaş üst sınırını esnetilmesini istiyoruz. Lütfen bu mesleği gönülden yapmak isteyen biz gençlere bu şansı vermenizi rica ederiz. Saygılarımla iyi günler.

  4. Koss şartı olmamalı vatana hizmetin sınavı olur mu hiç. Birde yaş 35 den yukarı kabul olmasın 35 e kadar normal.

  5. Herşey iyi hoş da şu referans olayına da bir el atarsanız çok daha güzel olacak önümüzu kapatıyorlar

  6. KPSS şartı ve üniversite mezun şartı olmasın mezun olmaya aylar kala katılamamak içimi yakar lütfen bizlerden şans verilsin ben de öyle onurlu insanların arasında olamak istiyorum.

  7. Gece gündüz ilanları takip ediyorum bu vatana aşığım bakanım lise mezunu alımı yapılsın yeter

  8. Poh alımı yapılsın KPSS şartı olmasın direk girelim bence

  9. Gönülden İsteyen Herkese nasip olmasi dileğiyle ve askerlik şartının olmaması

  10. Askerlik sarti aranmasin parkurda eski haline gelsin lutfen son duzenlenen parkur zor

  11. Lise mezunu bayan alımı olsun bu şansı bize vermenizi arz ederiz saygılarımla

  12. Yaş sınırı 30 olsun 31aralik değil 1ocak esas alınsın bir gün için hayalleri yarım kalanlar var

  13. Lise mezunu alımı yaş sınırlaması esnetilmesi ve askerlik ile KPSS şartı alınmasın

  14. Bana göre bu alımlar sayıyla olmaz bu alım sayısının bir an önce artması sadece 10.000 le değil 50.000 100.000 kere çıkması ve Türkiye mizin bu polis ihtiyacını bi nebze arttıracak ve teşkilatlanmadaki güç sağlam olacaktır oyüzden Millet vekili süleyman soylu bu alım sürecini düşünürken 285.000 bende dahildim başvuruda ona göre alım yapması daha makbuldür Çünkü yası geçen olacak kalanların hiç olamayan olacak biz bu vatan için can vermeye kararverdik herşey size ve sizlere bağlı alımların on binlerle kısıtlı kalmasını istemiyorum iyi çalışmalar…

  15. Yaş kalksın 31 olsun 32 olsun lutfen ve kpss kalksın lıse onlısanslar gırsın

  16. sonuçta bu işlemler gönüllülük esasına dayalı ve fiziki yeterliliğe göre mülakat yapılmak şartıyla yapılıyor. yaş şartı en azından 35'e kadar olmalı ve kpss şartı aranmadan alım yapılmalı.

  17. Askerlik şartı kalksın yaş sınırı 19-23 yaş arası olsun kpss şartı olmasın lise mezunu olsun

  18. Dövme konusunada el atın ya dövmemiz var diye hayallerimizden oluyoruz

  19. Aylardır bekliyoruz bunu belirtelim geçenki alımın şartları gayet iyiydi ve alımın 10 misli başvuru oldu .
    Belki yaş esnetilebilir belki kpss sınav puanı eklenebilir.
    Çıksında artık bizde hayatımızı düzene koyalım.

  20. Herkez kendini düşünüyor kardeşim lise mezunu askerlik şartsız yaş 18 olsun yaşı tutan başvursun

  21. ben de seneye pöh sınavına başavurmayo düşünüyorum. inşAllah lise mezunu öğrencileri alıralar