KHK Kapsamında EGM Bünyesine 4.800 Polis Alımı Yapılacak !

Resmi Gazete’de yayımlanan 694 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine kadro ihdasları yapıldı. Yapılan kadro ihdasları kapsamında bazı alımlar yapıldı ve geriye 4.800 kişilik alım kaldı. Adaylar tarafından 4.800 polis alım ilanı bekleniyor.

25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete’de 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında önemli düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile Ön Lisans mezunlarına polis olma hakkı verildi. Ancak alım yapılacak toplam sayının yüzde 20’si kadar Ön Lisans mezunu alımı yapılacaktır. 

4 BİN 800 KİŞİLİK İHDAS KALDI

Bunun yanı sıra yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. Yapılan kadro ihdaslarının 20 bini Emniyet Genel Müdürlüğüne yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılan kadro ihdaslarının 13 bini ve 2 bin 200 tanesi kullanıldı. Geçtiğimiz aylarda 13 bin polis alımı başvuruları alındı ve 2 bin 200 komiser yardımcısının yerleştirmeleri yapılıyor. Bu kapsamda 4 bin 800 kadro ihdası kaldı. 4 bin 800 kişilik polis memur alımının yakın zamanda yapılması bekleniyor. 

ADAYLARIN TALEPLERİ

Adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde ilanın beklendiğini gündeme getirmemizi talep ettiler. Kamupersoneli.net olarak adayların yanında oluyoruz ve ilanın beklendiğini gündeme getiriyoruz. Ayrıca adaylar ilanın ne zaman yayımlanacağını da sorguluyorlar. Adayların akıllarındaki soru işaretinin giderilmesi için yetkililerden bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. Bunun yanı sıra ilan yayımlandığında veya açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

TALEPLERİNİZ NELER?

Peki polis alımına ilişkin görüş ve talepleriniz neler? Size göre genel şartlar nasıl olmalıdır? Askerlik şartı, KPSS şartı ve yaş şartı olmalı mıdır? Sayfanın alt kısmından yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version