2017 ALES Sonbahar Dönemi Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bilindiği gibi ÖSYM tarafından 19 Kasım 2017 tarihinde ALES Sonbahar Dönemi sınavı gerçekleştirildi. Sınavın gerçekleştirilmesinin ardından adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya ve heyecanlı bir şekilde sonuçların açıklanmasını beklemeye başladılar.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen ALES 81 il merkezinde yapıldı. Sınav 10.15’te başladı ve 150 dakika sürdü. Söz konusu sınavda adaylar 50 sayısal 50 sözel olmak üzere 100 soru soruldu. 

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Sınav detaylarının yanı sıra kamupersoneli.net olarak teknik bilgileri de ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Sınav sonuçlarının 5 yıl geçerli olmasına ilişkin karar 27 Eylül 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın tamamlanmasının ardından 2017 ALES Sonbahar Dönemi sınavına katılan binlerce aday sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. 19 Kasım 2017 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM’nin 2017 sınav takviminde belirtilmiştir. Buna göre ALES Sonbahar Dönemi sınav sonuçları 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden ulaşacaklardır.

2017 ALES Sonbahar Dönemi sınav sonuçları ve soru cevapları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Exit mobile version