Kpss

KPSS 2017/2 Merkezi Atama 2 Bin 38 Memur Alımı Tercihleri Ne Zaman Sona Erecek?

KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamında 90 kamu kurumuna toplam 2 bin 38 memur alımı gerçekleştirilecek.  Peki KPSS tercihleri nereden ve nasıl yapılacak? Tercih işlemleri ne zaman sona erecek? Kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Bilindiği gibi KPSS 2017/2 merkezi atama 2016 KPSS puanı ile tercih yapılan üçüncü yerleştirme oluyor. KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri 14 Kasım 2017 tarihinde başladı. Adaylar 23 Kasım 2017 saat 23.59’a kadar Lise, Ön Lisans ve Lisans 2016 KPSS puanları ile tercih yapacaklardır. 

2 BİN 38 MEMUR ALINACAK

KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamında 90 kamu kurumuna 2 bin 38 memur alımı yapılıyor. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan duyuruda 2 bin 38 memur alımı kadro dağılımı da belirtildi. Söz konusu duyuruda “KPSS 2017/2 merkezi yerleştirmelerinde, 90 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 2.038 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştur. Yerleştirme yapılması talep edilen toplam kadro ve pozisyonların 208 adedi ortaöğretim, 918 adedi önlisans ve 912 adedi ise lisans düzeyindedir.” ifadelerine yer verildi. 

TERCİHLER NEREDEN YAPILACAK?

Bunun yanı sıra Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotu yayımlandı. Yayımlanan tercih robotunda adaylar 2 bin 38 memurun hangi kamu kurum ve kuruluşuna alındığını detaylı bir şekilde inceleyebildiler. KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri şu anda devam etmektedir. Adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresinde aday işlemleri sistemi üzerinden tercihlerini yapacaklardır. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra ÖSYM tarafından belirlenen bankalara 15 TL olan tercih ücretini yatıracaklardır. Bu bankalar ise şöyle:

TERCİH ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

* Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER